• ZUŠ v našej škole od nového šk.roka

          • Od nového školského roka bude v našej škole ZUŠ I.Ballu otvárať hudobné odbory AKORDEÓN a KLAVÍR. Zároveň je zo strany ZUŠ záujem otvoriť ak odbor HUSLE, preto spravíme v septembri prieskum o záujme. Detailnejšie informácie Vám poskytneme k začiatku šk. roka 2018/2019.

          • Beseda o lesoch - Lesy SR

          • Do galérie Beseda o lesoch - Lesy SR boli pridané fotografie.

            V piatok  15. júna 2018 sa uskutočnila  beseda  žiakov   5. a 6. ročníka  s p. Dušanom Grófom pracovníkom LESOV SR, z Lesnej správy Oravský Podzámok.  Porozprával im o význame lesov  pre prírodu a človeka,  o práci lesníkov  v lesoch počas celého roka, výsadbe stromčekov, starostlivosti  o lesné  porasty .  Žiakov veľmi zaujalo rozprávanie o systematickej ochrane lesníkov proti lykožrútovi smrekovému. Mohli si pozrieť  uhynutého chrobáka, larvami lykožrúta smrekového  poškodené  lyko na kôre smreka a tiež lapač na tohto škodcu. Vzorkovnicu  kvetov a súkvetí  najbežnejších stromov a krov,  a tiež iný náučný materiál , ktorý  sme dostali od  Lesov SR využijeme na vyučovacích hodinách biológie a prírodovedy.  Ing. Jana Šuličová.

          • Exkurzia II.stupeň - Podunajsko 2018

          • Do galérie Exkurzia II.stupeň - Podunajsko 2018 boli pridané fotografie.

            7. júna, v skorých ranných hodinách, sme nastúpili do zeleného autobusu pred obecným úradom v Malatinej a vydali sme sa na ďalekú poznávaciu cestu naprieč Slovenskom. Žiaci II.stupňa, celkom štyridsať   a štyria učitelia. Najprv sme sa zastavili v mestečku Topoľčianky a   navštívili sme  Národný žrebčín a zubriu oboru. Videli sme rôzne plemená koní, žrebca, ktorého žrebčínu  darovala kráľovná Alžbeta II, cvičenie koní a  neuveriteľne sa nám ukázalo v celej svojej kráse skoro celé stádo zubrov. Zaujala nás aj prednáška o ich živote. Prezreli  sme si aj nádvorie kaštieľa v Topoľčiankach. V Nitre sme vyšliapali na hrad, pozreli sme si výhľad na mesto a posilnili sme sa v stánkoch občerstvenia pod hradom. Múzeum holokaustu v Seredi bolo pre nás otvorené o pol tretej. Prednáška Deti a holokaust bola pútavá. Po nej sme prešli celé múzeum a sprievodca nám porozprával rôzne zaujímavosti. Vyskúšali sme si aj vozeň, v ktorom prevážali židov, do ktorého sme všetci nastúpili. Po nie veľmi veselých informáciách o holokauste sme sa presunuli do Horných Salíb. Sklamalo nás zavreté kúpalisko a tak sme sa vybalili v telocvični  na tunajšej  ZŠ s MŠ. Išli sme na večeru do školskej jedálne. Po nej nastala zábava. Prišli žiaci a učitelia z tejto školy, aby sa s nami zoznámili a prežili s nami pekný večer. Futbal, vybíjaná, zumba a rôzne iné aktivity vytvorili nové priateľstvá. O deviatej žiaci odišli a my sme po večernej očiste postupne zaľahli. Niektorí pospali viac, niektorí menej. Na druhý deň, po raňajkách, sme sa rozlúčili a vydali sa  k vodnému dielu v Gabčíkove. Mali sme šťastie, pretože sa akurát napúšťala komora a lode z Maďarska boli pustené na slovenskú stranu. Nasledoval  areál vodných športov v Čunove, kde trénoval aj „strieborný“ olympionik  Matej Beňuš. Výdatný obed neďaleko tohto areálu nás zasýtil a uhasil náš smäd. Nasledovalo  hlavné mesto Bratislava. Najprv nákupné centrum Eurovea  a nákupy v ňom a  o pol tretej sme návštevu Bratislavy ukončili  prehliadkou mesta z vláčika "Blaváčika".  Okrem starého mesta sme boli aj na hrade.  Prekrásny výhľad, skúsená sprievodkyňa a pekné počasie ukončilo náš čas strávený v hlavnom meste. Počas cesty domov sme si povedali názvy známych krás Slovenska, ktoré sme videli z autobusu a pri oddychu na benzínovej pumpe sme sa občerstvili nanukmi. Šťastlivo sme docestovali domov. Unavení, ale spokojní. Všetci, žiaci, učitelia aj pán šofér,  si zaslúžia veľkú pochvalu. Zároveň ďakujeme aj pani riaditeľke ZŠ s MŠ Horné Saliby, ktorá nám vyšla v ústrety a poskytla občerstvenie a telocvičňu na prenocovanie. Dúfame, že prijme naše pozvanie a príde so žiakmi a učiteľmi medzi nás v blízkej budúcnosti.     Mgr. Mária Kořalníková

          • Škola v prírode

          • Do galérie Škola v prírode boli pridané fotografie.

            Dňa 21.5.2018 – 25.5.2018 žiaci 4. ročníka absolvovali školu v prírode v rekreačnom zariadení Poniklec – Hronec v okolí mesta Brezno. Žiaci mali možnosť navštíviť Čiernohronskú železničku, ktorá premávala na trasách  Chvatimech – Hronec – Čierny Balog, Čierny Balog – Vydrovo a Čierny Balog – Dobroč v Slovenskom rudohorí. Taktiež navštívili obec Osrblie, kde si prezreli biatlonový areál. Každý deň bol pre nich plný zážitkov, ktoré im pripravili skvelí animátori a to aj v rámci rôznych športových atrakcií, tanečných akcií, ale aj večerných grilovačiek. Taktiež mal každý možnosť za svoju šikovnosť vyhrať zaujímavé ceny. Žiaci sa do svojich domovov vrátili zregenerovaní no a samozrejme obohatení o nové vedomosti, pretože sa učili v prírode, o prírode a cez prírodu. Mgr. Terézia Maťokárová.

          • Výlet MŠ k rybníku

          • "Voda, voda, vodička, ryba, rybka, rybička". Aj tento školský rok sme navštívili miestny rybník a to 1.júna na MDD. Starký Vaľko s ujom Jožom upravili okolie chaty a rybníka, na ktorý sme sa vystrojený gumákmi, ruksakami a športovými potrebami veľmi tešili. Po príchode spoločne postavili máj a potom sa už deti venovali športovým hrám. Pochutnali si na pečenej klobáske, slaninke, chlebíku, ale aj na sladkostiach od sponzora - Urbáru. Pridali sa ku nám aj niektorí rodičia a spoločne sme sa išli pozrieť k rybníku, kde im ujo Vaľo ukázal kŕmenie a chytanie rýb. Vylovil aj "zlatú rybku" a deti si v duchu zaželali svoje tajné prianie.Videli aj veľké farebné vážky, hmyz a rôzne vodné rastliny, o ktorých si v ten týždeň rozprávali. A hoci v diaľke hrmelo a padlo aj zopár dažďových kvapiek, nádherné počasie vydržalo. Poobede sa deti príjemne unavené, ale spokojné rozišli s rodičmi domov. Aj touto cestou ešte raz ďakujeme ujovi Vaľovi, ktorý pre nás každý rok pripraví super akciu!!! Katarína Slušňáková.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje