• Pečenie medovníkov v materskej škole

          • V piatok 6.12.2019 organizujeme pečenie medovníkov detí z MŠ so starými mamami na Vianočné trhy v Malatinej. Prosíme starké, aby si doniesli vlastné cesto. Ďakujeme a tešíme sa na spoločné pečenie. Stretneme sa v MŠ okolo 8:30 hod.

            Upečené medovníčky sa budú zdobiť spoločne s rodičmi v pondelok 9.12.2019.

            Ďakujeme za pomoc. Katarína Slušňáková, Jarmila Peldová. 

          • Katarínska diskotéka a pasovanie prvákov a piatakov

          • Srdečne pozývame všetkých žiakov školy na Katarínsku diskotéku spojenú s "pasovaním" prvákov na žiakov I.stupňa a piatakov na žiakov II.stupňa. Začíname tento piatok (29.11.2019) o 15:00 pasovaním prvákov, potom bude nasledovať pasovanie piatakov (pozývame aj rodičov) a následne začína diskotéka. 

            Žiaci prvého stupňa budú na diskotéke max. do 18:30, potom už iba žiaci II.stupňa do 20:00. Po skončení sa bude ešte chvíľu upratovať škola. 

            Je potrebné, aby ste si doniesli dobrú náladu a úsmevy.   Mgr. Diana Ondrušová 

          • Logopedická starostlivosť v našej škole

          • Informujeme rodičov o ponuke LOGOPEDICKEJ STAROSTLIVOSTI u nás ZŠ s MŠ MALATINÁ, poskytovanej LOGOPÉDOM :    Mgr. Martou Kohútovou (logopéd s viac ako 20-ročnou logopedickou praxou)

            Logopedické korekcie budú prebiehať v určených dňoch v čase od 13:30 do 15:15 na základe dohody rodiča so školou, pre deti MŠ a žiakov našej ZŠ budú BEZPLATNÉ.

            P. Marta Kohútová pracuje v našej škole ako špeciálny pedagóg, takže logopedickú starostlivosť budeme zabezpečovať u nás v škole a nemusíte dochádzať do Dolného Kubína, prípadne to môže byť doplnok k existujúcej logopedickej starostlivosti.

            Prosíme záujemcov, aby kontaktovali vedenie školy. Dohodneme sa na termínoch a časoch. Počet miest je však obmedzený, preto prosím o rýchlu reakciu.  Mgr. Peter Harmat, RŠ

          • Konzultačný deň pre rodičov

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že v pondelok 18.11.2019 Vám budú k dispozícii učitelia od 15:30 hod. do 17:00 hod. (po štvrťročnej klasifikačnej porade). Ak budete mať záujem, radi s Vami prekonzultujú priebežné študijné výsledky Vašich detí. Rodičovské združenie nebude, budú iba individuálne konzultácie. Mgr. Peter Harmat, riaditeľ školy.

          • Hovorme o jedle a Svetový deň zdravej výživy

          • Do galérie Hovorme o jedle a Svetový deň zdravej výživy boli pridané fotografie.

            V dňoch 14.-18.10.2019 sa žiaci II. stupňa na hodinách výtvarnej výchovy zapojili do aktivity „Chutné maľovanie“ týždňa „HOVORME O JEDLE“ pri príležitosti Svetového dňa potravín. Cieľom aktivity bolo vyvolať u žiakov záujem vo vzdelávaní o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasť zdravého životného štýlu, o úlohe potravín  pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia.  Žiaci si mohli každý deň vybrať z konkrétnych tém a podľa nich vytvoriť aj chutné diela, ktoré nájdete vo fotogalérii. Aj v dňoch 21.-25.10.2019 sa žiaci zapojili do akcie pod názvom "Svetlonos", v ktorej s vyrezávanými tekvicami súťažili o sladké odmeny. Každá tekvica bola originálnym umeleckým dielom, ktoré bolo vystavené na chodbe našej školy. Pochváliť sa mohli aj zeleninou a ovocím rôznych tvarov ako aj postavičkami vyrobenými z týchto darov prírody.  /Mgr. Renáta Kovalčíková/  

          • Medzinárodný deň šk. knižníc

          • Do galérie Medzinárodný deň šk. knižníc boli pridané fotografie.

            „Kvetiny a knihy sú pre mnoho ľudí práve tak potrebné ako denný chlieb.“

            Medzinárodný deň školských knižníc vyhlásila Dr. Blanche Wools, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva. Pripomína sa od roku 1993. Deň je oslavou školských knižníc, ich významu a prínosu pri vzdelávaní detí. Hlavnou myšlienkou je podpora vzťahu ku knihám, školskej knižnici, čítaniu a poznávaniu a získanie si väčšieho počtu milovníkov literatúry. Pripomína sa každý štvrtý októbrový pondelok.

            Aj my sme si v pondelok 28. 10. 2019 pripomenuli 145. výročie od narodenia významného spisovateľa Jozefa Gregora Tajovského. S deťmi sme v školskej knižnici strávili pekné dopoludnie. Pozreli  sme si prezentáciu a priblížili si tak ťažký spisovateľov život, vypočuli sme si úryvky z jeho diel. Aby sme si pripomenuli tradičný dedinský život, dievčatá i chlapci boli oblečení v kroji a čítali nám. Postavy z jeho poviedok nám majú čo povedať aj v súčasnosti. Jeho „tajní boháči“ sú vzorom aj dnes. Hoci žili život chudobný, predsa ho žili so cťou a lásku a aj to málo čo mali, odovzdávali ostatným. Zápas o vlastnú existenciu a snaha o zabezpečenie každodenného chlebíka z nich robili statočných a múdrych ľudí. Tajovského poviedky majú obrovskú výpovednú hodnotu.   Žiaci urobili veľmi pekné záložky do kníh. Pripravili sme z nich nástenku. Pozorným čítaním zistili, že aj s knihou sa dá stráviť príjemný a užitočný čas.   /Mgr. Marianna Gašperová/

          • Hrdá škola

          • Do galérie Hrdá škola boli pridané fotografie.

            V utorok 15.10.2019 sa žiaci našej školy zapojili do projektu "Hrdá škola". Podmienkou bolo, aby väčšina žiakov  prišla do školy spoločensky oblečená. U chlapcov nechýbali nohavice a košele, dievčatá to osviežili farebnými sukňami a rôznymi módnymi doplnkami. Mariá Kořalníková.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje