• Zápis do 1.ročníka

          • V súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou zapríčinenou šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 sa zápis detí do 1. ročníka základnej školy pre šk. rok 2020/2021 uskutočňuje bez osobnej prítomnosti detí a rodičov na zápise v termíne od 15. apríla do 30. apríla 2020.

            Do základnej školy musí rodič v uvedenom termíne zapísať každé dieťa, ktoré do 31. augusta 2020 dovŕši 6. rok veku (vrátane dieťaťa, ktorému bol alebo bude odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok). O prijatí dieťaťa do základnej školy rozhoduje riaditeľ školy.

            Dieťa môže plniť povinnú školskú dochádzku aj v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ „nespádovej“ školy prijme. V prípade, že dieťa bude plniť povinnú školskú dochádzku v zahraničí, rodičia ho musia zapísať aj na „kmeňovú“ základnú školu v Slovenskej republike, spravidla v mieste trvalého bydliska.

            Na zápis potrebujete vyplniť prihlášku (pozri ďalej). Overenie údajov poskytnutých v prihláške sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania, resp. v prípade potreby, budete kontaktovaní aj skôr a s dôrazom na dodržanie hygienicko-epidemiologických opatrení, si dohodnete osobné stretnutie.

            Prihlášku doručíte vedeniu školy:

            - elektronicky cez webovú stránku školy - odporúčame vyučiť práve túto možnosť: kliknite sem

            - elektronicky cez portál eSlovensko.sk - musíte mať eID kartu

            - alebo vyplnením prihlášky a jej odoslaním poštou na adresu ZŠ, najideálnejšie hodením do schránky pri vstupe do školy:   Zapisny_listok.pdf

            Na prihláške musia byť podpísaní, resp. uvedení obaja zákonní zástupcovia (resp. zákonný zástupca, ktorý má dieťa zverené). Zákonný zástupca je v zmysle § 20 ods. 4 zákona 245/2008 Z. z. povinný predložiť pri zápise (po epidemiologických opatreniach) požadované osobné údaje (obsahuje ich prihláška):

            • meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo a trvalé bydlisko dieťaťa (rodný list),
            • meno a priezvisko, trvalé bydlisko zákonných zástupcov (občiansky preukaz).

            Vyhodnotenie prijatia žiaka zašleme prostredníctvom elektronickej schránky e-Slovensko, poštou alebo e-mailom.

            PODROBNEJŠIE INFORMÁCIE K ZÁPISU DETÍ SÚ v hornom module O škole - ZÁKLADNÁ ŠKOLA - Zápis do I.ročníka.

          • Prijímanie deviatakov na stredné školy

          • Aktuálne informácie k podávaniu prihlášok na stredné školy (v období koronavírusu)

            1. Prijímacie pohovory na talentové školy ( mali sa konať v mesiaci marec, apríl 2020) sa budú konať do týždňa od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

            2. Prihlášky na netalentové školy bude podávať zákonný zástupca do 15.5.2020. K prihláške nie je potrebné dokladať potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti (potvrdenie lekára). O ďalšom postupe vás budeme informovať na stránke školy. Prosíme rodičov aj žiakov, aby mali vybrané 2  stredné školy. Konzultácie poskytuje výchovná poradkyňa Mgr. Marianna Gašperová zaiaľ cez správy na edupage.

            3. Prijímacie pohovory na netalentové školy sa budú konať do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania

            4. Riaditelia stredných škôl by mali zverejniť údaje o prijímacích pohovoroch do 28.4.2020

          • Sprístupnenie učebníc pre všetkých

          • Minister školstva Branislav Gröhling oznámil, že štát sprístupnil zadarmo pre žiakov, rodičov a učiteľov až 588 titulov od 14 vydavateľov.

            „Všetky tieto učebnice sú odteraz dostupné žiakom, rodičom aj učiteľom priamo z ich domu. Dohodli sme sa s vydavateľmi na tom, aby v čase tejto mimoriadnej situácie (a aj ďalších v budúcnosti) uvoľnili licencie a sprístupnili učebnice všetkým a uľahčili tak online vzdelávanie,“ dodal minister školstva.

            Všetky učebnice nájdete na tomto webe: https://edicnyportal.iedu.sk/Briefcase

            Na vyššie uvedenom webe sa stačí prihlásiť všeobecnými prihlasovacími údajmi (viď. nižšie) a následne si môžete stiahnuť taký obsah, ktorý je pre vás relevantný.

            Prihlasovacie údaje:Meno: ucebnica@iedu.sk
            Heslo: ucebnica

            Súbory PDF viete otvoriť okamžite po prihlásení. Súbory PPDF sa dajú otvoriť cez aplikáciu Microsoft Azure Information Protection Viewer z dôvodu vyššej ochrany autorských práv.

            Zdroj: www.omediach.com

          • Hlavule - zaujímavé bábky na Jednotke

          • Od nedele 5. apríla môžete na Jednotke okolo 8:40 hod. pozerať nový bábkový seriál Hlavule. V ňom sú najmä detským divákom prerozprávané príbehy zaujímavých osobností z histórie, ktoré sa svojím talentom a múdrosťou preslávili aj mimo Slovenska.

            Sprievodcom životmi, úspechmi a dielami Majstra Pavla z Levoče, mnícha Cypriána z Červeného Kláštora, vynálezcu Štefana Baniča, maliara Kolomana Sokola, polytechnika a vynálezcu Johanna Wolfganga Kempelena či nášho najslávnejšieho krasokorčuliara Ondreja Nepelu je nesmrteľný Gašparko. „RTVS sa po dlhých rokoch vrátila k minulosti veľmi obľúbenej domácej bábkovej televíznej tvorbe. Hlavule sme pripravili tak, aby zaujali deti vo veku 7 až 12 rokov, pre ktoré sú predovšetkým určené. Veríme však, že svojím spracovaním a humorom oslovia široké publikum bez rozdielu veku,“ poznamenala dramaturgička RTVS Veronika Gregušová.

            Prvé časti je možné pozrieť si z archívu na linku: https://www.rtvs.sk/televizia/program/15630

             

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje