• Zmeny vyučovania od 1.10.2020

          • Od 16.9.2020 platia nové pravidlá vo výchovno-vzdelávacom procese v ZŠ aj v MŠ. Najdôležitejšie zmeny sú:

            • do 1.10.2020 povinnosť nosiť všetkým žiakom II.stupňa a zamestancom školy rúška vo vnútorných priestoroch školy (žiaci I.stupňa majú odporúčanie nosiť rúška, žiaci MŠ nemusia nosiť rúška v priestoroch materskej školy, okrem zamestnanca, ktorý sa nachádza na pracovisku sám)
            • Deti, žiaci a zamestnanci sú povinní mať prekryté horné dýchacie cesty všade v exteriéri školy, s výnimkou osôb, ktoré sú od ostatných osôb vzdialené viac ako 2 metre
            • vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby (prílohe č. 1a). Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy, žiaka a osôb definovaných v dokumente nižšie. Informáciu o zákaze a podmienkach vstupu škola zverejní na vchodových dverách a/alebo webovskom portáli školy.                                      1a_vyhlasenie_navstevnika.docx
            • Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok.
            • Výchovno - vzdelávací proces prebieha v nezmenenej forme
            • Na hlavnom vchode do školy a vo vchode pre materskú školu sa naďalej vykonáva ranný filter, žiaci sa prezúvajú, majú pridelené skrinky na prízemí budovy, materská škola má skrinky v šatni.
            • Telesná výchova a hudobná výchova sa vyučuje len teoretickou formou.
            • Neorganizuje sa lyžiarsky výcvik, účelové cvičenia, kurzy, exkurzie, výlety.
            • Nerobia sa hromadné kultúrne, športové, spoločenské aktivity, stužkové, oslavy...
            • Nerealizuje sa krúžková činnosť, ak sú na stretnutí krúžku žiaci z viacerých tried
            • Organizácia ostatných hromadných podujatí (napr. rodičovské združenia, zasadnutia rady rodičov, rady školy, školský parlament a pod.) sa koná jedine dištančnou formou.
            • Zvýšenú pozornosť je potrebné venovať hygienickým návykom detí MŠ a žiakov ZŠ.
            • PG zamestnanci materskej školy zabezpečia v rámci možností pri hrových aktivitách, vzdelávaní a oddychu rozptyl detí
            • Sprevádzajúce osoby sa v interiéroch materskej školy zdržujú len na nevyhnutné minimum, dieťa môže sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.
            • V prípade podozrenia alebo nákazy dieťaťa, žiaka, zamestnanca školy sa postupuje v zmysle aktuálneho školského semaforu a odporúčaní RÚVZ v Dolnom Kubíne

            Zákonný zástupca

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška (náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.
            • Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (príloha č. 4).                                   4_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx
            • Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.
            • Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Zamestnanci

            • predkladajú po každom prerušení dochádzky do zamestnania v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o tom, že zamestnanec neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 2), poprípade PN vystavené príslušným lekárom.               2_vyhlasenie_zamestnanca.docx                             

            Všeobecné odporúčania pri podozrení na ochorenie

            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy a školského klubu detí.
            • Ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, bezodkladne si nasadí rúško a je nutné umiestniť ho do samostatnej izolačnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.
            • Ak sa u zamestnanca základnej školy alebo školského klubu detí objavia príznaky nákazy COVID – 19 v priebehu jeho pracovného dňa, bezodkladne o tom informuje riaditeľa školy a opustí školu v najkratšom možnom čase s použitím rúška.

            Vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti aj vyhlásenie návštevníka

            budú k dispozícii aj pri vchode do školy

             

            V nasledujúcej časti sú všetky dokumenty aktuálne k 16.9.2020, prosíme podrobne preštudovať aj

            Často kladené otázky, kde sú spracované konkrétne situácie

            usmernenie_manual_zs.pdf

            usmernenie_manual_ms.pdf

            Casto_kladene_otazky.pdf

            Podmienky_vstupu_do_skoly___priloha_1.pdf

            Vyhlasenie_navstevnika_1a.pdf

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_-_priloha_4.pdf

            Vyhlasenie_zamestnanca_priloha_2.pdf

             

             

             

          • Poplatok ZRPŠ

          • Vážení rodičia. ZRPŠ sa zhodlo na poplatku za školský rok 2020/2021. Poplatok 10,- € za každé dieťa v ZŠ aj v MŠ je potrebné poslať triednym učiteľkám do 15.novembra 2020. Ďakujeme. Rodičia zo ZRPŠ.

          • Školská jedáleň - obedáre

          • Vážení rodičia, v školskej jedálni sa nesmú obedy vydávať do prinesených nádob. Z tohto dôvodu sme zakúpili nádoby na prípadný odber stravy rodičom. Ak by ste teda zabudli odhlásiť Vaše dieťa z obeda a nebolo by v škole (cenu obeda mu musíme stiahnuť zo "zábezpeky"), môžete si zobrať obed domov, avšak za jednorázové nádoby musíte vedúcej jedálne zaplatiť 0,30 €. Popritom je cudzím osobám vstup do jedálne zakázaný, obed Vám vydajú pri dverách jedálne. Toto nariadenie platí až do odvolania.

          • Alino - zber hliníkového odpadu

          • Oznamujeme Vám, že v tomto školskom roku nebudeme pokračovať v projekte Alino. Firma, ktorá zabezpečovala túto zberovú súťaž nám oznámila, že ceny sú natoľko nízke, že sa firmám neoplatí odpad zbierať. Ak máte doma nazbierané zásoby pre svoje deti, dajte ich, prosím do separovaného zberu v obci. Ďakujeme.  

          • Základná umelecká škola I.Ballu u nás v škole

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            ZUŠ I.Ballu by v priestoroch našej školy rada otvorila niektoré svoje odbory, o ktoré bude v tomto školskom roku záujem. V posledných 2 rokoch žiaci absolvovali v našej škole hru na akordeóne. Na konci šk.roka sa im prišla predstaviť p.učiteľka Cabanová, ktorá by rada u nás učila hru na husliach. Plagát je pod textom.

            Ak máte záujem o niektorý z odborov, tr.učiteľka dá žiakom domov vypísať prihlášky, prípadne si ich môžete vypísať sami na www stránke ZUŠ: Prihláška do ZUŠ I.Ballu

            ZUŠ nám ponúka odbory  - hudobný: hra na akordeóne, hra na husliach, hra na klavíri                                       

            Jednotlivé odbory budú otvorené podľa počtu prihlásených žiakov, prihlášku je však potrebné vyplniť do 10.09.2020. 

            Cena individuálneho vzdelávania je 8,- € mesačne, raz ročne je rodičovský príspevok 15,- €.

            Do ZUŠ sa môžu prihlásiť žiaci 1. až 9.ročníka ZŠ aj "predškoláci", ktorí ale museli mať 1.1.2020 už 5 rokov.

          • Začiatok šk.roka

          • Vážení rodičia, základná škola s materskou školou Vám oznamuje, že v stredu 2.septembra začína školské vyučovanie v základnej aj materskej škole po rannej svätej omši.

            Začiatok roka bude s viacerými obmedzeniami. Prosíme Vás, aby každé dieťa v MŠ aj v ZŠ malo pred vstupom vypísané 2 vyhlásenia, bez ktorých ho nemôžeme vpustiť do budovy.

            Slávnostné otvorenie školského roka bude v triedach, nie na chodbe ako po minulé roky. Žiaci ráno absolvujú ranný filter – meranie teploty, dezinfikovanie rúk. Pri vstupe musí mať každý ochranné rúško, žiaci 2.stupňa a zamestnanci ho budú mať počas celého vyučovania, musia dodržiavať bezpečné vzdialenosti a pravidelne si umývať ruky.

            8:00 - 8:45 Svätá omša

            9:15 - 10:15 I.stupeň príhovor, úvodné pokyny k začiatku šk.roka

            9:15 - 10:30 II.stupeň príhovor, úvodné pokyny k začiatku šk.roka 

            10:15 - 11:15 obedy ZŠ

            Do materskej školy môže dieťa sprevádzať jeden rodič, do základnej školy bude povolený vstup iba rodičom prvákov, aj to len na nevyhnutnú dobu. Škôlka bude otvorená od 7:00 do 16:00.

            Obedy budú zabezpečené pre všetkých, ktorým prešla platba na účet jedálne,

            Školský klub bude v prevádzke od štvrtka, žiaci dostanú prihlášku v stredu. 

            Ešte raz prosíme o vypísanie 2 vyhlásení, ktoré odovzdajú žiaci pri vstupe do školy. Vzor si môžete stiahnuť z našej www stránky alebo zobrať z euroobalov pri vchode do školy. 

          • Školský autobus - začiatok šk.roka

          • Oznamujeme Vám, že školský autobus v stredu 2.9.2020 odchádza z Vyšného Kubína o 7:30 hod. V tento deň je objednaný aj spoj späť po skončení otvorenia školského roka - cca. 11:00 od školy. V ďalších dňoch už bude premávať školský autobus podobne ako v minulom roku - t.j. o 7:00 hod. z Vyšného Kubína so zastávkami v Leštinách a v Osádke. Späť domov už žiaci pôjdu od 3.9.2020 spojovým autobusom SAD.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje