• Vyučovanie na II.stupni od pondelka 26.10.2020

          • Od pondelka prebieha dištančne (všetci žiaci sú doma). Vyučovanie je pre každého žiaka povinné. Hlavný spôsob komunikácie bude cez EDUPAGE (cez našu školskú stránku), následne pristúpime na on-line hodiny. Pokyny dostal každý žiak na letáčiku. Od pondelka pribudne na www stránke aj baner „DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE“. Predbežný termín spätného nástupu zverejnilo ministerstvo na 30.11.2020 (pondelok). Je to však iba „svetlý bod“, ktorý sa bude posúvať v rámci situácie v SR. Môže sa teda stať, že sa bude posúvať až do Vianoc, alebo sa vyučovanie na tých pár týždňov pred Vianocami otvorí. Podobne je to aj s vianočnými, polročnými, jarnými prázdninami, ktorých skracovanie, predlžovanie bude závislé od situácie v SR.

            Ak niektorí žiaci nemajú k dispozícii internet, počítač, tablet alebo mobil, snažíme sa v škole vytvoriť podmienky, aby títo žiaci II.stupňa prišli do školy, pretože vyučovanie je povinné. V súčasnosti vzhľadom na nariadenia však títo žiaci do školy nemôžu vstúpiť. Prosím týchto žiakov, aby kontaktovali v pondelok, najneskôr v utorok triednych učiteľov, alebo riaditeľa školy. Každú konkrétnu situáciu vyriešime.

          • Vyučovanie na I.stupni od pondelka 26.10.2020

          • Od pondelka žiaci chodia normálne do školy (t.j. vyučovanie prebieha prezenčne). Vyučujú sa ako doteraz, prechádzajú cez ranný filter a sú im k dispozícii triedne učiteľky, asistent učiteľa a špeciálny pedagóg. Rozvrh sa nemení. Takisto prosím o zodpovednosť rodičov, aby do školy posielali iba deti, ktoré neprejavia príznaky akéhokoľvek ochorenia. Rodičia majú k dispozícii 5 dní na ospravedlnenie (aj s víkendom alebo sviatkom) alebo ďalšie dni, ale už s potvrdením lekára (ak dieťa chýba viac ako 5 prac. dní)

            Doprava žiakov z Vyšného Kubíne, Leštín a Osádky je nezmenená. Odchod školského autobusu je o 7:00 z V.Kubina. 

          • Vyučovanie v materskej škole od pondelka 26.10.2020

          • Materská škola funguje tak ako doteraz. Deti prechádzajú cez ranný filter. Ak nemajú náznaky akéhokoľvek ochorenia môžu vstúpiť do materskej školy. Prosím o zodpovednosť rodičov, tým aj o ochranu zdravia detí, učiteľov a následne rodín detí.

          • Všeobecné pokyny k príznakom a k pilotnému testovaniu

          • „Nikto s príznakmi Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy, materskej školy a školského klubu detí.

            Ak je rodič pozitívny, tak rodina v karanténe, dieťa nejde do MŠ, ZŠ (vráti sa po karanténe na základe potvrdenia lekára)

            Ak je rodič úzky kontakt (nie je pozitív, stretol sa do 2 metrov na viac ako 15 min. s infikovaným, nahlási sa všeob.lekárovi, je v karanténe), lekár nenariadil rodine karanténu, žiak nie je úzky kontakt s pozitívnym na covid 19, žiak môže ísť do školy

            Testovanie Oravy

            K dnešnému dátumu RŠ nezisťuje, či rodičia alebo súrodenci boli na testovaní, či mali výsledok pozitívny alebo negatívny.  Žiaci I.stupňa môžu chodiť do školy bez ohľadu na účasť či neúčasť na pilotnom testovaní. Platí však, že ak je rodina v karanténe, dieťa sa vráti iba s potvrdením od lekára.

            Ak sa rodičia nedali testovať v celoplošnom testovaní, sú „v domácej izolácii“, je na ich zvážení, či dieťa pošlú do „asi pravdepodobne zdravého kolektívu detí“

            Platí však, že rodič ospravedlňuje dieťa, ak nie je v škole. Ak nie je v škole viac ako 3 dni po sebe (aj s víkendom, sviatkom), dieťa príde okrem ospravedlnenky od rodiča aj s prehlásením o bezinfekčnosti, ak však je doma viac ako 5 pracovných dní (neráta sa víkend, sviatok) – už musí byť potvrdenie o chorobe od všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Na záver:

            Ďakujem za spoluprácu. Prosím, chráňme sa navzájom, berme na seba ohľad, chráňme seba, naše rodiny a naše deti. Ďakujem za zodpovedný prístup. Želám Vám veľa zdravia. Peter Harmat.

          • Testovanie na COVID 19

          • Všetci zamestnanci školy prešli testovaním antigénovými testami – všetci s negatívnym výsledkom. Aj preto môžeme naďalej učiť podľa posledných pokynov ministerstva školstva. Od minulého týždňa sme však podľa školského semáfora v oranžovej fáze (zatiaľ do 30.10.), keďže sme mali pozitívne testovaného zamestnanca PCR testom. Ak občan SR tento víkend prešiel cez antigénový test, neznamená to, že testovaný nemá covid-19, len v testovaný deň nie je infekčný, čo nám značne pomáha.

          • Prázdniny – zmena jesenných prázdnin

          • Pôvodný termín sa mení kvôli celoslovenskému testovaniu. Pôvodne mali byť tento štvrtok, piatok (29.-30.X.). Vo štvrtok (29.X.) bude prebiehať vyučovanie. Nové termíny prázdnin sú 30.X. (piatok) a 2.XI. (pondelok) a následne „okolo 2.testovania“ 6.XI. (piatok) a 9.XI. (pondelok). Je to z dôvodu použitia niektorých škôl na testovanie – piatok a následnej dezinfekcie škôl – pondelok.  

          • Opatrenia od pondelka 12.10.2020

          • Po zasadnutí krízového štábu 11.10.2020 minister školstva informoval o opatreniach, ktoré platia od pondelka 12.11.2020:

            1. Rúška stále nemusia nosiť deti do troch rokov.

            2. Ministerstvo  dôrazne odporúča nosenie rúšok v škôlkach.

            3. Na základných školách sú od pondelka rúška povinné aj na prvom stupni.

            4. Materské školy a základne školy budú fungovať tak ako doteraz.

            5. Stredné školy prechádzajú od pondelka na dištančné vzdelávanie až do odvolania. (Podľa ministra školstva Branislava Gröhlinga to nebude len krátkodobé opatrenie, treba rátať s niekoľkými týždňami, možno aj mesiacmi.)

            6. Rušia sa školy v prírode, lyžiarske kurzy a rôzne krúžky.

            Ďalšie usmernenia a rozhodnutia budú prijaté v priebehu dnešného dňa a následne Vás o nich budeme informovať.

          • Svetový deň jazykov

          • Do galérie Svetový deň jazykov boli pridané fotografie.

            Tak ako aj po minulé roky, aj tentokrát sme si 25.9. v našej škole pripomenuli Európsky deň jazykov. Tento deň si štáty Európskej únie vybrali na to, aby upozornili na dôležitosť učenia sa jazykov, podporili rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania.

            Myšlienku tejto udalosti sme rozvíjali aj v našej škole. Aj napriek tomu, že okolnosti nám nedovolili užiť si toto podujatie všetkým pokope a museli sme dodržiavať určité opatrenia, výzvu sme prijali a dopadlo to nad očakávania. Žiaci našej školy sa s nadšením a odhodlaním zapojili do podpory myšlienky tohto dňa a na konci vyučovania všetky triedy druhého stupňa za pomoci pani učiteliek odovzdali krásne výrobky, ktoré reprezentovali krajinu a samozrejme jazyk, ktorým sa v nej hovorí. Navyše si žiaci pripravili program do školského rozhlasu, v ktorom oboznámili svojich spolužiakov so základnými frázami daného jazyka, zaujímavosťami a informáciami o  krajine. Všetky výtvory skupinovej práce žiakov v triedach boli vystavené na školskej chodbe, aby si ich mohli poprezerať a niečo zaujímavé sa dozvedieť aj mladší žiaci.

            V duchu hesla „koľko jazykov ovládaš, toľko krát si človekom“ si uvedomujeme, že rozvíjanie jazykov a povedomia o kultúrnej rozmanitosti nie je záležitosť iba jedného dňa a preto sa budeme snažiť prehlbovať tieto myšlienky počas celého školského roka.   /Mgr. Diana Ondrušová/

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje