• Platné vyhlásenia k 23.11.2020

          • Pre rodičov všetkých žiakov ZŠ a MŠ naďalej platí:

            • predkladajú po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej alebo materskej školy v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti:

                                                        bezinfekcnost_dietata_-_vyhlasenie_rodic.pdf

            • Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

            Pre zamestnacov naďalej platí:

            • predkladajú po každom prerušení dochádzky do zamestnania v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o tom, že zamestnanec neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie, poprípade PN vystavené príslušným lekárom.         

                                                        dotaznik_zdravotny_stav_zamestnanec.pdf

            Návštevy:

            •  naďalej platí, že vstup do budovy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti návštevníka

                                                       bezinfekcnost_-_navstevnik_skoly.pdf

                                                       Suhlas_riaditela_skoly_so_vstupom_do_budovy.pdf

                          

          • Triedne on-line rodičovské združenia

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že v pondelok 16.11.2020  a v stredu 18.11.2020 budú prebiehať triedne online rodičovské združenia.

            Rozpis:

            Pondelok 16.11.2020

            17:00 hod. – 5.trieda;  6.trieda

            17:30 hod. – 7.trieda;  8.trieda

            18:00 hod. – 9.trieda

             

            Streda 18.11.2020

            17:00 hod. – 1.trieda; 2.trieda

            18:00 hod. – 3.trieda; 4.trieda

            Schôdzka bude prebiehať v prostredí MS Teams (rovnako ako žiaci na online hodinách). Presný link, cez ktorý sa priamo pripojíte, Vám pošle triedny učiteľ do správy v rodičovskom konte EDUPAGE

          • ON-LINE vzdelávanie od utorka 10.11.2020

          • Milí žiaci, vážení rodičia, od utorka upravujeme dištančné vzdelávanie nasledovne:

            1. Žiaci musia absolvovať on-line hodiny (videokonferencie v Teams-e) podľa rozvrhu v hornom menu v časti DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE – Rozvrh on-line hodín – ak budú chýbať, učiteľ už zapíše do dochádzky chýbajúceho žiaka, musí ho potom ospravedlniť rodič (podrobne v pokynoch v menu DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE)
            2. Ostatné hodiny podľa pôvodného rozvrhu – učiteľ zadáva zadania na jednotlivé hodiny, je pre žiakov k dispozícii na danej hodine cez CHAT (v Edupage alebo Teamse), ale žiaci ich môžu vypracovávať v priebehu dňa hocikedy, odovzdať zadania (ak sú zadané) však musia do 19:00, na druhý deň ráno po neodovzdaní, učiteľ zapíše chýbajúceho žiaka, potom ospravedlňuje rodič

            Snažíme sa prispôsobiť dištančné vzdelávanie potrebám žiakov, rodičov a učiteľov. Aj preto zavádzame od utorka videokonferencie, na ktoré sa väčšina žiakov veľmi teší. Na druhej strane potrebujeme začať riešiť aj účasť žiakov na dištančnom vzdelávani - preto tie informácie o dochádzke. Ak budete mať s niečim problém, radi Vám pomôžu triedni učitelia, svoje návrhy alebo pripomienky môžete posielať aj riaditeľovi školy, pripravujeme pre Vás aj on-line triedne rodičovské združenia. 

          • Vyhlásenia po celoplošnom testovaní - potrebné v utorok 10.11.2020

          • Vážení rodičia – opäť je potrebné doniesť vyplnené tlačivá v utorok 10.11.2020 pri nástupe do ZŠ alebo MŠ o bezinfekčnosti

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_8.11.2020.pdf

            Bez podpísaného tlačiva nie je možné prijať dieťa do MŠ ani žiaka do ZŠ.

            Materská škola vyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, inak osoba nemôže vstúpiť do vnútorných priestorov ZŠ s MŠ.

            Žiaci prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov  sú od preukázania výsledkov testu oslobodení

            Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.

            Zamestnanci materských škôl a základných škôl predložia zamestnávateľovi po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe do zamestnania v zmysle Zákona č. 124/2006 o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci certifikát o negatívnom výsledku RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            ​​​​​​​K 8.11.2020 boli vydané nasledujúce usmernenia:

            Usmernenie_Spolocna_zodpovednost_8.11.2020.pdf

            Podmienky_vstupu_do_skoly_po_8.11.2020.pdf

            Vyhlasenie_navstevnika_skoly_8.11.2020.pdf

            Vyhlasenie_zamestnanca_8.11.2020.pdf


          • INFOGRAFIKA k 2.11.2020

          • Zajtra (streda 3.11.) potrebujú deti MŠ aj žiaci ZŠ vyhlásenie o bezinfekčnosti:

            Bezinfekcnost_rodic.pdf 

            Prosíme rodičov, ktorí sa nezúčastnili celoplošného testovania, aby si pozreli nasledujúce usmernenia:

            Informácie o deťoch: 

          • Usmernenie ministerstva z 1.11.2020

          • Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“

            Ministerstvo   školstva,   vedy,   výskumu   a športu   SR   v nadväznosti   na   vyhlášky   Úradu   verejného zdravotníctva Slovenskej republiky  č. 15 a č. 16 zo dňa 29. a 30. októbra 2020 a uznesenie vlády SR č. 693/2020 vydáva toto usmernenie v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť.“

            1.    V prípade   pozitívne   testovanej   osoby   sa   podľa   §   1   vyhlášky   č.   15   Úradu   verejného zdravotníctva z 29. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 15“) nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak dieťa, žiak, učiteľ alebo zákonný  zástupca  obdrží  pozitívny  výsledok  antigénového  testu  (alebo  ho  obdrží  osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej  10-dňovej izolácii. V tomto  prípade zamestnanec, žiak ani dieťa nenavštevujú školu prezenčne.

            2.    Zamestnanec,  ktorý  obdrží  pozitívny  výsledok  testu,  respektíve  zamestnanec,  ktorý  žije v domácnosti s pozitívnou osobou, kontaktuje svojho lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Lekár v prípade potreby môže nariadiť pandemickú práceneschopnosť.

            3.    Zamestnanec,  ktorý  obdržal  pozitívny  výsledok  testu,  respektíve  zamestnanec,  ktorý  žije v spoločnej  domácnosti  s osobou  s pozitívnym  výsledkom  testu  a  je  v povinnej  10-dňovej izolácii, môže vykonávať prácu z domácnosti, ak sa so zamestnávateľom dohodnú na výkone práce z domácnosti podľa § 250b ods. 2 Zákonníka práce.

            4.    V prípade,  že  výkon  práce  z  domácnosti  nie  je  možný  a zamestnanec  nečerpá  pandemickú práceneschopnosť, zamestnávateľ sa môže so zamestnancom dohodnúť na čerpaní dovolenky, náhradného voľna alebo na pracovnom voľne podľa §141 ods. 3 Zákonníka práce.

            5.    V prípade pozitívne testovaného zamestnanca, ktorý prezenčne vyučoval triedu,  ministerstvo školstva  odporúča,  aby  trieda  prešla  na  10  kalendárnych  dní  na  dištančné  vzdelávanie postupom podľa bodu 1. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020.

            6.    Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania  nezúčastňuje,  škola  ho  eviduje  ako  neprítomného.  Pri  návrate  do  školy  po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.

            7.    V prípade negatívneho výsledku testu podľa § 1 ods. 2 písm. a) a § 2 ods. 2 písm. a) vyhlášky č. 16 Úradu verejného zdravotníctva z 30. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 16“) je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia až po tom, ako sa osoba preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu.

            a)    Podľa § 1 ods. 3 a § 2 ods. 3 vyhlášky č. 16 je riaditeľ alebo ním poverený zamestnanec oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia preukázanie sa negatívnym výsledkom testu  alebo potvrdenie o výnimke podľa vyhlášky č. 16.

            b)    Podľa § 3 vyhlášky č. 16 je riaditeľ školy alebo školského zariadenia povinný na všetky vstupy školy alebo školského zariadenia viditeľne umiestniť oznam o zákaze vstupu a výnimkách zo  zákazu vstupu podľa tejto vyhlášky. Oznam  je  uvedený  v Prílohe č. 1 tohto usmernenia.

            c)    V zmysle  týchto  vyhlášok  platí  povinná  izolácia  iba  pre  zamestnanca  a členov  jeho domácnosti.  Zamestnanci  na  tom  istom  pracovisku,  ktorí  majú  negatívny  výsledok testu, neabsolvujú v zmysle vyhlášok povinnú izoláciu.

            8.    V prípade,  že  sa  osoba  nevie  preukázať  negatívnym  výsledkom  testu  alebo  potvrdením o výnimke, v zmysle vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia.

            a)    Zákonný zástupca, ktorý sa nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č.  16  nemôže  vstúpiť  do  vnútorných  a  vonkajších  priestorov  školy  alebo  školského zariadenia. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v tomto prípade odporúča, aby    zákonný    zástupca    neumiestňoval    dieťa    do    materskej    školy    na    najbližších 10 kalendárnych dní. Pokiaľ ide o zákonného zástupcu žiaka základnej školy, ministerstvo odporúča  zákonnému  zástupcovi  postupovať  v zmysle  bodu  5.  Rozhodnutia  ministra školstva   z   28.  augusta   2020,   t.   j.  ospravedlniť   žiaka   z   vyučovania  na   5   za   sebou nasledujúcich  vyučovacích  dní.  V  tomto  prípade  ide  o  3.  november,  4.  november, 5. november, 10. november a 11. november 2020. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch  predkladá  zákonný  zástupca  vyhlásenie  o  bezinfekčnosti  uvedené  v Prílohe  č.  2 tohto usmernenia.

            b)    Dieťa v materskej škole, žiak nultého a prvého až štvrtého ročníka základnej školy a žiak základnej  školy  pre  žiakov  so  špeciálnymi  výchovno-vzdelávacími  potrebami,  ktorý  sa nezúčastnil testovania, majú podľa § 1 ods. 2 písm. f) a q) vyhlášky č. 16 povolený vstup do školy aj bez preukázania negatívneho výsledku testu. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti uvedené v Prílohe č. 2 tohto usmernenia.

            c)    Zamestnanec,  ktorý  sa  nevie  preukázať  negatívnym  výsledkom  testu  a nespadá  pod výnimky špecifikované v § 2 ods. 2 vyhlášky č. 16, nemôže v zmysle vyhlášky č. 16 vstúpiť do   vnútorných   a vonkajších   priestorov   školy   a školského   zariadenia.   Podľa   vyhlášky č. 16 sa tento zákaz týka všetkých zamestnancov bez ohľadu na vek. V tomto prípade je možné postupovať podľa bodu 4. tohto usmernenia alebo dohodnúť sa na výkone práce z domácnosti.  Pri  návrate  do  školy  zamestnanec  predkladá  vyhlásenie  o bezinfekčnosti uvedené v Prílohe č. 3 tohto usmernenia.

            d)    Ak sa zamestnanec nevie preukázať negatívnym výsledkom testu zo zdravotných dôvodov (výnimky špecifikované v § 2 ods. 2 vyhlášky č. 16), môže podľa vyhlášky č. 16 vstúpiť do školy aj bez negatívneho výsledku testu. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v tomto prípade však odporúča, aby sa zamestnávateľ a zamestnanec dohodli na výkone práce   z domácnosti   tak,   aby   zamestnanec   nevstupoval   do   vnútorných   a vonkajších priestorov  školy  a školského  zariadenia  po  dobu  10  kalendárnych  dní  od  ukončenia testovania.  Pri  návrate  do  školy  zamestnanec  predkladá  vyhlásenie  o bezinfekčnosti uvedené v Prílohe č. 3 tohto usmernenia.

            Ďalšie   výnimky   a podmienky   súvisiace   s testovaním   nájdete   v nasledovných   vyhláškach   Úradu verejného zdravotníctva:

            1.    Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri  ohrození  verejného  zdravia  k  režimu  izolácie  pozitívnych  osôb  v  rámci  celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ z 29. októbra 2020:

            https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_2020/ciastka_11_

            2020.pdf

            2.    Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri  ohrození verejného  zdravia  k  režimu  vstupu  osôb do  priestorov  prevádzok a  priestorov zamestnávateľa z 30. októbra 2020:

            https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_2020/ciastka_12_

            2020.pdf

          • Vyhlásenia po celoplošnom testovaní - potrebné v utorok 3.11.2020

          • Vážení rodičia, po celoplošnom testovaní 31.X. -1.XI. boli upravené tlačivá, ktoré musia žiaci I.stupňa a deti materskej školy doniesť v utorok 3.11.2020 pri nástupe do ZŠ alebo MŠ. Prosím o vytlačenie a vypísanie, vytlačené budú k dispozícii v pondelok aj pri vstupe do školy. 

            Zákonný zástupca dieťaťa, ktoré navštevuje materskú školu, predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené podľa usmernenia k 01.11.2020 je tu:

            Bezinfekcnost_rodic.pdf

            Materská škola vyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, inak osoba nemôže vstúpiť do vnútorných priestorov ZŠ s MŠ.

            Zákonný zástupca žiaka, ktoré navštevuje základnú školu predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené podľa usmernenia k 01.11.2020 je tu:

            Bezinfekcnost_rodic.pdf

            Ak by chcel zákonný zástupca vstúpiť do školy, základná škola vyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, inak osoba nemôže vstúpiť do vnútorných priestorov ZŠ s MŠ.

            Bez podpísaného tlačiva nie je možné prijať dieťa do MŠ ani žiaka do ZŠ.

            Zamestnanci materských škôl a základných škôl predložia zamestnávateľovi po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe do zamestnania v zmysle Zákona č. 124/2006 o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci certifikát o negatívnom výsledku RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            Na žiakov prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov a nevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, sa nevzťahuje bod A1 ods. 13 a bod A.2 ods. 11 Uznesenia vlády č. 678/2020 (teda nemôžu sa zúčastňovať prezenčnej výučby).

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje