• Stanovisko RÚVZ - zatvorenie MŠ

          • RÚVZ v Dolnom Kubíne potvrdil naše rozhodnutie, že deti z materskej školy, ktoré boli minulý týždeň (15.-19.2.) v materskej škole musia zostať v 14-dňovej karanténe (začína 20.2.2021 do 5.3.2021 vrátane). Vyučovanie v MŠ bude obnovené 8.3.2021.  P.učiteľky sú v karanténe a absolvujú na 8 deň PCR test.

            I.stupeň základnej školy funguje naďalej bez obmedzení.

            Školská jedáleň sa bude na základe stanoviska RUVZ pre žiakov I.stupňa otvorená hneď od utorka 23.2.2021.

            Školský klub zatiaľ funguje bez zmeny (od 11:00 do 15:00). Keďže prevádzku nevieme zabezpečiť inak, navštevujú ho deti z viacerých tried, preto je prostredie viacej rizikové.

            Deti v MŠ sú síce v karanténe, nemusia byť však pozitívne, ich súrodenci teda zatiaľ môžu chodiť do školy. Ak chcete mať väčšiu istotu, môžu Vaše deti absolvovať antigénový test v DK, avšak na I.stupeň ZŠ môžu prísť aj bez testu (dôležité je vyhlásenie o bezinfekčnosti a neg.test jedného zák. zástupcu.       Peter Harmat, riaditeľ školy

          • Zatvorenie materskej školy

          • Vážení rodičia detí materskej školy,

            dnes (20.2.) bolo na testovaní v Malatinej zachytené pozitívne dieťa, ktoré bolo ešte v piatok bez príznakov v materskej škole. Z tohto dôvodu sú všetky deti z materskej školy, p. učiteľky materskej školy v 14 dennej karanténe. Zároveň to nevylučuje, že v mš mohlo byť aj viac detí pozitívnych (aj bez príznakov). Preto Vás prosím o dôsledné sledovanie Vášho zdravotného stavu a zdravotného stavu Vašich detí.     

            V škole bude cez víkend prebiehať dezinfekcia, ovzdušie bude vydezinfikované ozónom.

            Jedáleň zatiaľ nebude fungovať v pondelok, kým nedostaneme pokyny z RUVZ v Dolnom Kubíne.

            I.stupeň ZŠ začína vyučovanie normálne v pondelok v škole (podmienka vyhlásenie bezinfekčnosti, negatívny test jedného rodiča), II.stupeň sa učí naďalej dištančne.  

            Školský klub bude otvorený normálne do 15:00, avšak v pondelok určite  nebude žiadnemu dieťaťu poskytnutý obed.

            O ďalšom postupe Vás budeme informovať po stanovisku RUVZ v pondelok poobede.  Peter Harmat, RŠ

          • Zmena rozvrhu a pravidiel na II.stupni ZŠ od 22.2.2021

          • Milí žiaci, od pondelka sa nám mení rozvrh aj celková štruktúra hodín.

            Hodiny budú začínať až 2 vyučovacou hodinou (v pondelok 22.2. ešte bude prvá hodina triednicka), každá hodina podľa rozvrhu bude ON-LINE, pričom ju musíte absolvovať, inak máte absenciu.

            Zvyčajne budete mať 2.,3. a 4. hodinu (niektorí aj 5.).

            Po on-line hodinách budete mať priestor na vypracovanie zadaní a úloh, ak Vám ich učitelia zadajú. Každý učiteľ Vám povie na hodine dokedy máte prípadnú úlohu odovzdať, už nebudeme vyžadovať odovzdanie do 19:00 hod.

            Od 12:00 do 13:00 bude priestor, ak by ste sa s učiteľom dohodli na nejakej konzultačnej dobrovoľnej hodine, kde potrebujete ako trieda dovysvetľovať napr. rovnice, lebo ste dostali zlé známky. Ak nebudete mať dohodnutú hodinu, tak máte voľno, dorobte si úlohy a môžete si robiť vlastné činnosti.

            Takže od pondelka vyskúšame takúto zmenu. Tých z Vás, ktorí budú mať problémy s pripojením a absolvovaním on-line hodín (zlé internetové pripojenie, ......), budeme kontaktovať a pokúsime sa to vyriešiť.

            Na všetky Vaše otázky k novému rozvrhu Vám odpovie v pondelok 22.2. na triednickej hodine (1.hodina) Vaša triedna učiteľka.

          • Otváranie školy v pondelok 22.2.2021

          • Od pondelka 22.2.2021 otvárame 1.stupeň ZŠ, takisto je otvorená aj materská škola.

            Platia rovnaké pravidlá ako 8.2.2021. Žiaci 1.stupňa a deti MŠ sa netestujú, otestovaný musí byť 1 rodič, prípadne doprovod do MŠ, ak chce vstúpiť do budovy.

            Potrebujeme vyplnené vyhlásenie o bezinfekčnosti a negatívny test jedného zákonného zástupcu - už nepotrebujeme kópiu testu rodiča, stačí ak nám test rodiča ukážete pri prvom nástupe (ak žiak príde sám, tak prosíme ukázať tú kópiu)

            vyhlasenie_rodica_o_bezinfekcnosti_zo_6.februara.pdf 

            alebo vyhlasenie_rodica_o_bezinfekcnosti_zo_6.februara.docx

            Vyhlásenia sú aj v euroobale pred vchodom do školy.

            Platia všetky pravidlá ko pri predchádzajúcom nástupe - podrobne v Novinkách v správe z 5.2.2021

            Žiaci II.stupňa, ktorí nemajú internet alebo majú problémy s pripojením chodia do školy po dohode s RŠ za podmienky, že sú otestovaní a takisto je otestovaný jeden zákonný zástupca - tak ako to bolo platné od 8.2.2021

          • Otváranie 8.2.2021 - pokyny

          • Vážení rodičia, vláda v piatok poobede definitívne rozhodla, že v čase najväčšieho vrcholu pandémie otvárame školy a škôlky od pondelka 8.2.2021. Aj z tohto dôvodu Vás prosíme o čo najlepšiu spoluprácu, aby sme dokázali vytvoriť bezpečné prostredie pre deti aj pre zamestnancov školy. Tešíme sa na otvorenie, zároveň však máme prirodzený strach.

            Chcem Vám pripomenúť základné pravidlá, aby sme bezproblémovo otvárali:

            1. Každý zamestnanec školy bude mať negatívny test na COVID (nie starší ako 7 dní  alebo výnimka, že prekonal COVID)
            2. Do školy sa nedostane žiadna dospelá osoba, ktorá nebude mať negatívny výsledok testu
            3. Žiaci 1.stupňa ZŠ a deti MŠ sa netestujú
            4. Ak chcete, aby Vaše dieťa mohlo prísť do školymusíme mať od jedného zákonného zástupcu Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (na konci dokumentu, alebo už teraz pri vstupných dverách školy) + kópiu negatívneho výsledku testu
            5. Materská škola – do šatní sa dostane iba dosp. osoba s negatívnym výsledkom testu (takže, ak chodí po dieťa niekto iný – kópia negatívneho výsledku testu 1 rodiča + kópia negatívneho výsledku testu osoby, ktorá bude chodiť po dieťa do škôlky)
            6. Testovanie rodičov a zamestnacov je zabezpečené v sále obecného úradu v Malatinej v sobotu - zatiaľ do 12:00 hod. Je potrebné sa prihlásiť.
            7. Fotokópie testov môžeme spraviť aj v škole
            8. Ak sa rodič rozhodnete neabsolvovať testy, alebo ak nechce dať dieťa do kolektívu,  dieťa zostáva doma. Pokračuje v dištančnom vzdelávaní (z domu), nie však v plnohodnotnom – nebude mať on-line hodiny, dostane zadanú prácu a úlohy, ktoré robia deti v škole a p.učiteľky si skontrolujú ich vypracovanie večer alebo na druhý deň. Dieťa je akokeby v škole, rodič však nemá nárok na OČR.
            9. Ak má rodič pozitívny test - rodina je v karanténe, žiak sa učí z domu
            10. Školský autobus pre dochádzajúce deti z V.Kubína, Leštín a Osádky je zabezpečený na pondelok ráno v štandardnom čase
            11. ŠKD je otvorené od 11:00 do 15:00 hod, avšak sú tam prihlásené deti zo všetkých ročníkov spolu
            12. Školská jedáleň funguje od pondelka 8.2.2021, prosíme o nahlásenie záujmu o obed  v pondelok do 7:00 p.Kucbelovej 043-5895178 , rodičia detí MŠ do 7:00 zástupkyni pre MŠ M.Javorekovej 0908577110
            13. V škole aj škôlke budú od pondelka povinné rúška vo všetkých priestoroch, priestory sú vydezinfikované, pri vstupe prebieha ranný filter, všade sú dávkovače mydla, dezinfekcia, papierové utierky na utretie rúk sú aj v triedach
            14. V nasledujúcom týždni 15.-19.2.2021 sú JARNÉ PRÁZDNINY – tam je dlhodobo plánovaná rekonštrukcia kotolne (výmena kotlov). Ak by sa z nejakých príčin nekonala, budeme od stredy 17.2. zisťovať záujem o otvorenie MŠ počas prázdnin.
            15. Prosíme Vás o dôsledný prístup k daným povinnostiam ako aj dôsledný prístup k zdravotnému stavu Vašich detí. Ak má dieťa čo i len menšie príznaky, chráňte ostatné deti v škôlke alebo v škole a nechajte dieťa pár dní doma - v škole môžete ospravedlňovať bez problémov 5 po sebe idúcich dní (zároveň je dieťa ospravedlnené, ak nechcete ísť na cesty). Buďme prosím voči sebe zodpovední. Ďakujem.                                                     Peter Harmat, riaditeľ školy

                     

                          vyhlasenie_rodica_o_bezinfekcnosti_zo_6.februara.pdf

                           alebo to isté

                          vyhlasenie_rodica_o_bezinfekcnosti_zo_6.februara.docx



          • Nástup do školy 8.2.2021 - MŠ a I.stupeň

          • Oznamujeme Vám, že aj po povolení hygieny sme sa spoločne so zriaďovateľom rozhodli otvoriť školu 8.2. (v pondelok) pre MŠ a I.stupeň. Základným pravidlom je, že musí byť otestovaný každý zamestnanec školy, ktorý je v práci, zároveň musí predložiť potvrdenie o negatívnom teste jeden zo zákonných zástupcov (POZOR - potvrdenie platí iba 7 dní, ak sa otestujete v piatok, tak potvrdenie trvá do budúceho štvrtka a v piatok už dieťa do školy nemôže nastúpiť).

            Aj preto obec otvára v SOBOTU  6.2.2021 mobilné odberové miesto, aby potvrdenia platili do piatku večera. Prosíme všetkých, ktorí majú záujem o nástup svojich detí do školy, aby sa hneď teraz zaregistrovali na stránke obce  a aby sa pretestovali.

            Ak nebudete mať negatívny výsledok testu (čakáme na vyhlášku - určite bude platné aj potvrdenie, že ste v posl. 3 mes. prekonali COVID) - dieťa nemôže nastúpiť do školy alebo do MŠ. 

            Vtedy bude riešiť dištačné úlohy doma (p.učiteľka mu zadá to, čo ostatní robili v škole, následne to večer skontroluje). Upozorňujeme však, že tu si už rodič 1.stupňa ani MŠ nemôže uplatňovať OČR.

            Želám Vám, aby sme to spoločne zvládli, aby sme ostali zdraví a aby škola začala čím skôr normálne fungovať. To však závisí od situácie, ktorá bude okolo COVIDU v danej dobe. Peter Harmat

            PODROBNÉ POKYNY ZVEREJNÍME VEČER alebo ZAJTRA RÁNO.  

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje