• Otváranie školy po Veľkej noci - v stredu 7.4.

          • Otváranie školy po Veľkonočných prázdninách - v stredu 7.4.2021 (bordový okres - II.stupeň varovania):

            Materská škola - otvorená pre všetky deti, potrebné vyhlásenie o bezinfekčnosti a negatívny výsledok testu rodiča (alebo výnimky - prekonaný COVID), prevádzka od 7:00 do 16:00 hod.

            Priloha_11a_cestne_vyhl.rodica_o_bezinf._MS_a_I.stupen.docx

            I.stupeň ZŠ - otvorený pre všetky deti I.stupňa, dištančné vyučovanie z domu zastavené, potrebné vyhlásenie o bezinfekčnosti a negatívny výsledok testu rodiča (alebo výnimky - prekonaný COVID), žiaka môže ospravedlniť rodič, úlohy si zabezpečuje dieťa, dieťa má ospravedlnené chýbanie v škole, avšak po nástupe musí mať preukázateľne vedomosti z daného predmetu

            Priloha_11a_cestne_vyhl.rodica_o_bezinf._MS_a_I.stupen.docx

            II.stupeň ZŠ - ostáva dištančné vzdelávanie (z domu - online hodiny), prihlásení žiaci sa budú testovať kloktacími testami v piatok 9.4., predpokladaný nástup do školy pre II.stupeň je v pondelok 12.4. (podľa epidemiologickej situácie a podľa rozhodnutia ministra)

            Školský klub detí - v prevádzke denne do 13:45 hod.

            Školská jedáleň - v prevádke denne

            Kloktacie testy - pre prihlásené deti v piatok 9.4. (informácie budú zverejnené po Veľkonočných prázdninách)    

          • Kloktacie testy - zisťovanie záujmu do 31.3.

          • Vážení rodičia, keďže sa nám zatiaľ mierne zlepšuje epidemiologická situácia, predpokladáme, že by sme mohli pomaly otvárať základnú školu po Veľkej noci pre všetkých žiakov. Žiaci II.stupňa však musia byť otestovaní. Na testovanie by sme ako škola mohli využiť kloktacie testy, ktoré sú jednoduchšie, príjemnejšie ale hlavne PRESNEJŠIE.

            Kloktacími testami by sme mohli testovať každý piatok od 9.4.2021. Dovtedy sú pre žiakov II. stupňa potrebné antigénové testy.

            KLOKTACIE TESTY budú objednané len pre prihlásené deti z ročníkov 3.,4.,5.,6.,7.,8. a 9.

            Ak teda bude mať rodič záujem o takéto testovanie dieťaťa, potrebujeme od neho do stredy 31.3.2021 podpísané tlačivo s údajmi alebo potvrdenie cez rodičovské konto v EDUPAGE (Zisťovanie záujmu o vykonanie kloktacieho testu/Udelenie súhlasu dotknutej osoby). My na základe záujmu objednáme presný počet testov  a  žiaci budú kloktať  v piatok ráno 9.4.2021 (ešte raz – jednoduchšie, príjemnejšie, presnejšie). Následne skúmavky zoberie firma na pretestovanie PCR testami a rodičovi príde do nedele výsledok testu na email. Z dôvodu ochrany osobných údajov mu v SMS príde heslo na otvorenie výsledku testu. Ak rodič nemá email, dohodne sa na inej forme s triednym učiteľom. V pondelok pôjdu žiaci s negatívnym výsledkom testu do školy.

            Tí žiaci II.stupňa, ktorí nechcú kloktať, budú musieť pri nástupe do školy doložiť antigénový test (ten je ale menej presný).

            Aby sme vedeli zabezpečiť presné množstvo kloktacích testov, prosím o vyplnenie tlačiva alebo súhlasu cez rodičovské konto EDUPAGE do stredy 31.3.2021. 

            Súhlasy na stiahnutie (aj pri vchode do školy):

            Priloha_1.rtf   alebo   Priloha_1.pdf

            Video ako kloktať:

            https://www.youtube.com/watch?v=7J_919ncKr4


          • Otváranie ZŠ pre I.stupeň pre Veľkou nocou

          • Vážení rodičia, od budúceho týždňa dochádza k zmene stupňa rizika podľa COVID automatu a okres Dolný Kubín sa presúva do III. stupňa rizika (bordová farba). Z tohto dôvodu sme sa rozhodli spoločne so zriaďovateľom opäť otvoriť základnú školu od pondelka 29.3.2021 do stredy 31.3.2021 pre všetky deti I.stupňa. (Niekoľko detí, ktoré boli v škole na I.stupni minulý týždeň je však naďalej v karanténe, takže tie do školy môžu prísť až po Veľkonočných prázdninách)  Vo štvrtok 1.4.2021 začínajú Veľkonočné prázdniny. 

            Vyučovanie bude teda prebiehať na budúci týždeň (3 dni) v škole. Žiaci, ktorých rodičia nechajú doma, budú dostávať zadania úloh a následne si ich doma vypracujú. Títo žiaci budú mať zapísané chýbanie, ale ospravedlnené, tak ako keby boli napr. doma chorí. Rodičia informujú o chýbaní svoho dieťaťa triednu učiteľku.

            Tak, ako pred prerušením vyučovania - je potrebné vyplnené Vyhlásenie o bezinfekčnosti a negatívny test jedného z rodičov.  (Testovanie v Malatinej bude nasledujúce dve soboty, tlačivo vyhlásenie bude aj pred vchodovými dverami do školy).

            Prosíme o nahlásenie obedov na pondelok do piatku 26.3. do 12:00 vedúcej šk. jedálne.

            Priloha_11a_cestne_vyhl.rodica_o_bezinf._MS_a_I.stupen.docx

            Po Veľkonočných prázninách od stredy 7.4.2021 závisí otvorenie školy od regionálneho semaforu (zverejnené v utorok 30.3.). V prípade bordobej farby (III.stupeň rizika) bude škola otvorená pravdepodobne pre I. stupeň a deviatakov, v prípade červenej farby (II.stupeň rizika - teraz napr. Námestovo, Trstená) bude škola otvorená pre všetky ročníky. Ak by sa situácia zhoršovala, budeme Vás informovať. 

            V závislosti od situácie prichádza do úvahy 9.4.2021 testovanie kloktacími testami v škole. Tieto testy sú oveľa príjemnejšie a hlavne presnejšie. O takomto testovaní Vás budeme informovať na stránkach školy zajtra - t.j. v piatok 26.3., pretože k tomu potrebujeme Váš súhlas za každé dieťa samostatne. Peter Harmat, RŠ

          • Otváranie MŠ pred Veľkou nocou

          • Vážení rodičia, od budúceho týždňa dochádza k zmene stupňa rizika podľa COVID automatu a okres Dolný Kubín sa presúva do III. stupňa rizika (bordová farba). Z tohto dôvodu sme sa rozhodli spoločne so zriaďovateľom opäť otvoriť materskú školu od pondelka 29.3.2021 do stredy 31.3.2021 pre všetky deti. Vo štvrtok začínajú Veľkonočné prázdniny. Ak máte záujem, je potrebný (tak ako v predchádzajúcom období)  negatívny test jedného rodiča a vyhlásenie o bezinfekčnosti. Zároveň Vás prosím o nahlásenie stravy v piatok 26.3. do 10:00 hod. zástupkyni pre MŠ p.u. Javorekovej.

            Žiaľ, keďže pokles príjmov z príspevkov rodičov, z obedov a pod. je pre školu a obec značný a takéto uzatvorenie nebolo zapríčinené našou vinou, je potrebné - aj keď napr. iba za tieto 3 dni uhradiť celý mesačný poplatok za MŠ. Ďakujeme za pochopenie.

            V neposlednom rade Vás prosíme o zvýšenú opatrnosť a kontrolovanie zdravotného stavu Vašich detí. Materská škola bude tieto 3 dni v normálnom režime od 7:00 do 16:00 hod. Ďakujem. Peter Harmat, RŠ

            Tlačivo na bezinfekčnosť (bude aj pri vchode do ZŠ):

            Priloha_11a_cestne_vyhl.rodica_o_bezinf._MS_a_I.stupen.docx

          • Zatváranie ZŠ, MŠ obmedzene naďalej otvorená

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že v tomto týždni bol zachytený 1 pozitívny prípad na COVID 19 medzi deťmi, ktoré boli v škole. Od 19.3.2021 (piatok) je základná škola zatvorená pre všetky deti I. a II.stupňa, vyučovanie bude prebiehať iba dištančne (z domu) podľa v súčasnosti platného rozvrhu. Zároveň sú všetky deti 1.stupňa, ktoré boli v pondelok, utorok (15.-16.3.) v škole na vyučovaní v povinnej 14 dňovej karanténe, ktorá začína stredou 17.3.2021. Je potrebné deti pozorovať, takisto je potrebné pozorovať ostatných členov rodiny, pretože deti môžu byť len prenášačmi bez príznakov. Ostatní členovia rodín nie sú v karanténe - iba deti, ktoré boli na vyučovaní.   

            Materská škola zostáva otvorená pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a pre deti, ktorým pracujú obaja rodičia (tak ako doteraz). Prosíme však o zvýšenú opatrnosť a kontrolu stavu detí.

            Vyučovanie v škole (prezenčné) bude obnovené najskôr po Veľkej noci t.j. najskôr 7.4.2021, ak to epidemiologická situácia dovolí.    Peter Harmat, RŠ 

          • Otváranie ZŠ a MŠ od 8.3.2021

          • Do základnej školy sa od pondelka 8.3. prihlásilo 6 žiakov a do materskej školy 7 detí. Vyučovanie v ZŠ bude budúci týždeň (8.-12.II.) prebiehať dištančne (on-line hodiny) na I. aj II.stupni. Rozvrhy budú zverejné na našej internetovej stránke.

            Rozvrh II.stupňa sa prakticky nemení, len sa posúva o jednu hodinu neskôr (začína o 9:25), aby sme mohli bez problémov pripojiť žiakov I.stupňa. 

            Upozorňujeme, že žiaci a deti, ktoré nastúpia musia predložiť nové Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (súčasťou je aj s čestné prehlásenie o práci) a negatívny výsledok testu na COVID 19 jedného rodiča. 

            Vyučovanie v škole zabezpečujeme ped.zamestnancami (deti sa pripájajú na on-line hodinu v triede). Voľné hodiny sú v školskom klube. 

            Školský klub je otvorený do 12:30 hod, školské jedáleň zabezpečuje stravu pre deti a žiakov v škole, materská škola je otvorená od 7:00 do 16:00 hod.

            Nové Čestné vyhlásenia o bezinfekčnosti:

            priloha_11c_-_cestne_vyhl_rodica_o_bezinf._a_zamestnani.docx

          • Otváranie školy do 8.3.- dotazník pre všetkých rodičov detí I.stupňa

          • Vážení rodičia,

            na základe zvyšujúceho sa počtu nakazených ľudí COVID 19 a zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie v okrese Dolný Kubín,  RUVZ neodporúča od 8.3.2021  otvorenie škôl  a  školských zariadení  v IV. stupni varovania, avšak rešpektuje rozhodnutie riaditeľov a zriaďovateľov škôl a školských zariadení s ich  otvorením v zmysle COVID automatu a Rozhodnutia č. 2021/10079:2-A1810 vydaného ministerstvom školstva SR.

            Napriek stanovisku RUVZ sme sa na základe dohody so zriaďovateľom rozhodli pomôcť rodičom z kritickej infraštruktúry a rodinám, kde sú obaja rodičia zamestnaní a nemajú kde nechať deti. Z tohto dôvodu otvoríme od 8.3.2021 materskú školu aj I.stupeň základnej školy, ale iba pre detiktorých  rodičia  robia v kritickej  infraštruktúre (obaja v práci) a pre deti  rodičov, ktorí musia byť obaja v zamestnaní a nemôžu robiť prácu z domu (home office). V súčasnej dobe už nie je potrebné  potvrdenie od zamestnávateľa  (ale vo  vyhlásení  o bezinfekčnosti  je čestné  prehlásenie  o tom, že  obaja rodičia musia chodiť  do práce), naďalej je potrebný negatívny test jedného rodiča, doprevádzajúcej osoby do MŠ a vyplnené spomínané vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Preto dnes spúšťame nový dotazník pre  rodičov  I.stupňa  (rodičov MŠ osloví ZRŠ pre  materskú školu), aby sme zistili počet detí, ktoré  budú od pondelka v škole aj v materskej škole. Prosíme Vás vyplniť ho do 19:00 hod. a o uvážené  rozhodnutie (sme „čierny“ okres a zvlášť mesto je v zlej situácii), aby  sme  nemuseli hneď v priebehu týždňa školu zatvárať. Dotazník vyplňte aj v prípade, že dieťa nebude chodiť do školy.

            Všetky deti I.stupňa, ktoré  ostanú  doma, pokračujú  dištančným vzdelávaním (cca.2 on-line hodiny denne). Deti v škole sa na on-line hodiny budú pripájať zo školy, to znamená nebudú mať priame vyučovanie s učiteľom, len dozor. Po skončení on-line hodiny budú v dopoludňajšom ŠKD, popoludňajšie ŠKD funguje iba pre deti, ktoré ho navštevovali aj teraz.

            Bližšie informácie zverejníme zajtra, keď budeme vedieť aký počet detí reálne nastúpi do ZŠ a MŠ.     Peter Harmat, RŠ

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje