• Fotenie 1.6.2022

          • Vážení rodičia, radi by sme Vám predstavili ponuku koncoročného  fotenia v škole. Oslovili sme Kamila Škvarku, ktorý fotil deti aj v minulosti. Fotenie pre záujemcov bude prebiehať 1.6.2022 (streda). Deti si môžu zakúpiť celú sadu fotografií (triednu fotografiu a portréty), alebo len fotku triedy. Boli by sme radi, keby sa na triednu fotku odfotili všetci žiaci triedy (aj tí, ktorí si túto fotku nechcú zakúpiť), aby žiaci, ktorí si fotku objednajú, mali pamiatku na všetkých spolužiakov. Ak už naozaj niekto nebude mať o triedne foto záujem, prosíme dopredu to oznámiť triednemu učiteľovi, takýto žiak by sa na triednu fotku odfotil, ale fotografiu by nedostal, teda by nič neplatil. Sady fotografií sa nevracajú, ak niekto absolvuje fotenie, musí si zakúpiť celú sadu fotografií za 8,- €.

          • Zber papiera a oleja

          • Oznamujeme Vám, že v základnej škole sa bude zbierať papier aj použitý olej. V zbere papiera aj oleja budú vyhodnotení jednotlivci na konci školského roka. Zber bude každý piatok od 7:00 do 17:00. Posledným dňom zberu je piatok 17.6.2022. Peter Harmat, RŠ

          • Po stopách slovenských spisovateľov

          • Začiatkom mája sa naši žiaci zúčastnili exkurzie v Dolnom Kubíne s názvom „Po stopách slovenských spisovateľov“.

            V rámci exkurzie navštívili Oravskú knižnicu Antona Habovštiaka, kde ich čakala prehliadka skrytých aj menej skrytých „útrob“ knižnice. Oboznámili sa s jej fungovaním, s online katalógom a novinkami, ktoré môžu ako čitatelia využiť.

            Súčasťou exkurzie boli literárne hádanky, ktoré zase rozšírili vedomosti žiakov v súčasnej tvorbe slovenských aj svetových autorov. Po tejto aktivite čakala na najšikovnejších odmena od pani knihovníčky.

            Neskôr sa presunuli do Oravskej galérie na Námestí Pavla Országha Hviezdoslava. Pedagogická pracovníčka galérie previedla žiakov priestormi, kde mali možnosť vidieť aktuálne výstavy aj stále expozície.

            V súčasnosti v nej prebieha výstava pána Mateja Rabadu, známeho výrobou modrotlače. Žiaci sa na výstave dozvedeli, ako prebieha proces jej výroby a čo všetko je z nej možné vytvoriť .

            Po návšteve výstav sa žiaci aj učitelia zapojili do tvorivej činnosti. Z pripravených magnetiek vytvárali svoje osobné atribúty, ktoré charakterizujú ich záľuby a osobnosť.

            Samozrejme, na konci vyčerpávajúceho výletu nechýbalo osvieženie v podobe zmrzliny.

            Veríme, že sa žiakom exkurzia páčila a že sa niečo nové naučili.

            Mgr. Iveta Babničová

          • Deň matiek

          • Deň matiek patrí medzi najdojemnejšie sviatky - pre každého človeka je jeho matka najdôležitejším človekom na svete. Od detstva až po posledné chvíle pred odchodom z tohto sveta si človek nesie v sebe jedinečný a neopakovateľný obraz svojej matky. Matky, ktorá všetko chápe, odpúšťa, vždy poľutuje a bude stále milovať svoje dieťa bez ohľadu na to, aké ono je.

            Po dvoch rokoch sme sa stretli v materskej škole s mamkami, starými mamami, ale i oteckami, aby sme si spoločne pripomenuli tento krásny sviatok. Pripravili sme si hudobno-tanečné pásmo prepletené básničkami na záver ktorého, detičky darovali mamkám vyrobené darčeky. Odmenou nám bol potlesk prítomných hostí a slová uznania a pochvaly, že hoci sú deti ešte malé, zvládli výkon na javisku na výbornú. Ďakujeme všetkým mamičkám za to, že ste.  Martina Javoreková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek.

          • Pletenie korbáčov

          • V stredu pred Veľkou nocou sme sa v škole učili pliesť korbáče. Veď predsa každý poriadny kúpač musí mať poriadny korbáč. Ukázali sme si pletenie z ôsmych prútov. Prúty na pletenie som  vopred nachystala. Potrebné je ich mať  viac, ak by sa pri pletení náhodou niektoré prúty zlomili. Mali by  mať aspoň jeden meter a pred pletením je nutné ich ponoriť do vody aspoň  na 12 hodín, aby boli ohybnejšie. Žiaci sledovali pletenie a odvážnejší si to  aj vyskúšali. V galérii nájdete fotky, ktoré Vám prezradia, ako sa nám darilo.Mgr. Mária Kořalníková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pletenie korbáčov.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje