• RTVS - súťaž Poraď si

          • V magický dátum, utorok 22.2.2022 sa niektorí žiaci našej školy vybrali skúsiť šťastie a zabojovať o skvelé výhry priamo v TV súťaži Poraď si. Rýchlik nás odviezol priamo do hlavného mesta a stadiaľ sme sa pevným krokom vybrali užiť si perfektný deň plný zážitkov. Obzreli sme si dominantu mesta – Bratislavský hrad, budovu parlamentu Slovenskej republiky a následne sme cestou v MHD fantazírovali o tom najdôležitejšom – samotnom natáčaní. Ani sme sa nenazdali a ocitli sme sa priamo v dianí, v budove RTVS. Chvíľku po príchode mali žiaci už nasadené mikrofóny, oblečené súťažné tričká a po pár stretnutiach so štábom a úvodných informáciách sa s veľkou chuťou pustili do plnenia úloh. Boli skvelí – nezapreli v sebe odhodlanie, tímového ducha, logické myslenie, dravosť a chuť víťaziť. 

            V tento deň sme však mali šťastie aj na iných víťazov – bronzových hokejistov z Pekingu. Autobus s tešiacimi sa hokejistami prešiel rovno popri nás a my sme si naplno vychutnali víťaznú atmosféru spolu s davom oslavujúcich ľudí. Podvečer sme si ešte prezreli krásne historické centrum Bratislavy a kompletne unavení a s boľavými nohami sme sa opäť usadili v rýchliku smerom domov. A či sa našim žiakom podarilo niečo vyhrať? Určite si to pozrite v telke – v nedeľu, 3.4. o 9:05 na Jednotke. Mgr. Diana Ondrušová  

            Do fotogalérie bol pridaný nový album RTVS - naši žiaci v Bratislave.

          • Materská škola - prerušenie prevádzky

          • Vážení rodičia, po viacerých oznámeniach o pozitivite detí sme dnes po konzultácii so zriaďovateľom aj po konzultácii s RUVZ v Dolnom Kubíne prerušili prevádzku MŠ do 2.3.2022 (streda) vrátane. Materská škola sa opätovne otvára 3.3.2022.

            Vo štvrtok bude MŠ už otvorená pre deti, ktoré nebudú mať žiadny z príznakov COVID 19. Prosíme, ak je to možné, v stredu deti otestujte samotestami.  Ďakujeme. Deti musia mať vo štvrtok a v piatok počas pobytu v MŠ povinne rúška, takisto rodičia musia podať "Potvrdenie o bezpríznakovosti).   

            Rodič dieťaťa, ktorému vyšiel pozitívny výsledok AG samotestu, má povinnosti nahlásiť tento pozitívny výsledok Ag samotestu všeobecnému lekárovi pre deti a dorast. Dieťa má povinnosť po ukončení izolácie 5 dní nosiť respirátor (v MŠ môže byť nahradené rúškom)

            Ostatné pokyny dostali rodičia detí MŠ aj vyučujúci v MŠ v správe cez edupage.

            Ďakujeme. Prajeme skoré uzdravenie. Mgr. Peter Harmat, riaditeľ školy

          • 1. a 4. trieda v karanténe

          • Vážení rodičia, žiaci 1. a 4. ročníka majú od zajtra 24.2.2022 do pondelka 28.2.2022 vrátane dištančné vzdelávanie a sú v karanténe z dôvodu dnešného pozitívneho výsledku testu triednej učiteľky. Podrobné pokyny dostanú rodičia v správe cez edupage. Dištančné vyučovanie začína ráno v každej triede samostatne druhou vyučovacou hodinou. Ďakujeme za porozumenie. Mgr. Peter Harmat.

          • Deň svätého Valentína v našej škole

          • V uplynulom týždni prebiehali v našej škole aktivity spojené s Dňom svätého Valentína.

            Okrem tvorivého písania žiakov 2.stupňa na tému Láska na hodinách slovenského jazyka vyhlásila školská knižnica valentínsku súťaž s názvom „Kniha, ktorú milujem!“.

            Zapojiť sa do nej mohli žiaci všetkých ročníkov. Podmienkou súťaže bolo napísať na súťažný lístok názov obľúbenej knihy žiaka a dôvod, prečo práve táto kniha oslovila jeho „čitateľskú dušu“.

            Súťaž prebiehala od pondelka do piatka a v pondelok 21.2. sa uskutočnilo žrebovanie víťaza, ktorý získal sladkú odmenu.

            Veľmi nás potešil záujem žiakov nielen o samotnú súťaž, ale najmä o čítanie kníh, ktoré je v dnešnej modernej dobe stále viac vzácnosťou. Už teraz sa nevieme dočkať podobných čitateľských aktivít detí v našej škole. Víťazovi srdečne blahoželáme!   Mgr. Iveta Babničová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentín.

          • Stredné školy v Žilinskom kraji

          • Dovoľujeme si upriamiť Vašu pozornosť na stránku odboru školstva a športu Žilinského samosprávneho kraja www.mojastredna.sk , kde nájdete prehľad všetkých stredných škôl v Žilinskom kraji.

            Stredné školy v Žilinskom kraji ponúkajú široké možnosti výberu štúdia a  ďalšieho rozvoja. Študijné a učebné odbory pokrývajú svojimi zameraniami takmer celú oblasť hospodárstva a kvalifikovaní pedagógovia sú pripravení modernou formou odovzdávať svoje vedomosti, skúsenosti a zručnosti. Všetko potrebné a podnetné k výberu strednej školy nájdete v brožúre stredných škôl alebo na stránke www.mojastredna.sk, kde sú uvedené všetky školy v kraji (štátne, cirkevné, súkromné).  

            Mgr. Ľuboš Berešík, riaditeľ odboru školstva a športu Žilinského samosprávneho kraja.

        • Apka "STREDNÁ" - pomôže vybrať SŠ
          • Apka "STREDNÁ" - pomôže vybrať SŠ

          • Radi by sme Vás informovali o spustení aplikácie „Stredná“. Aplikácia „Stredná“ je podporným digitálnym nástrojom a sprievodcom pri výbere strednej školy pre žiakov základných škôl na Slovensku. V tejto mobilnej aplikácii, si môžu žiaci ôsmeho a deviateho ročníka pozrieť mnoho zaujímavých informácií o stredných školách na celkom Slovensku a taktiež si urobiť krátky test osobnosti, ktorý im môže pomôcť pri výbere zamerania. V aplikácii sa nachádza aj sekcia „Obľúbené“, ktorá má za úlohu používateľovi pomôcť ukladať, ale aj odstraňovať školy, nad ktorými uvažuje pri samotnom výbere svojej budúcej školy.

             

          • Bezpríznakovosť v pondelok 14.2.2022 - II.stupeň a v piatok chýbajúci

          • Vážení rodičia, keďže žiaci II.stupňa boli minulý týždeň na dištančnom vzdelávaní doma (aj žiaci I.stupňa a MŠ, ktorí v piatok neboli v škole), v pondelok 14.2.2022 potrebujú Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (stačí kliknúť - pridať žiadosti, vyhlásenia tak ako doteraz na www stránke školy z rodičovského konta).

            vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

            Zároveň prosíme aj o nahlásenie použitia domáceho AG testu, ak ste dieťaťu test robili, takisto Vás prosíme o rýchle nahlásenie pozitívneho dieťaťa, alebo ak dieťa zostáva v karanténe - malo kontakt s pozitívnou osobou napr. v rodine.

            Ďalšiu dodávku antigénových samotestov pre žiakov (5 ks) budeme dávať rodičov tento týždeň (pravdepodobne v stredu).  

            Ďakujeme. Mgr. Peter Harmat, RŠ

             

            ŠKOLSKÝ SEMAFOR: "Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka. Žiak s príznakmi musí zostať doma. Pokiaľ rodič nevie vylúčiť príznaky, kontaktuje detského lekára."

          • Nástup do ZŠ aj MŠ po prázdninách

          • Vážení rodičia, milí žiaci, prajeme Vám všetko dobré v novom roku. Zároveň posielame základné informácie k nástupu do ZŠ a MŠ.

            Od pondelka 10.1.2022 sa obnovuje prezenčné vyučovanie pre všetkých žiakov ZŠ. Škola sa bude riadiť školským semaforom, žiaci sa môžu pred nástupom doma pretestovať AG samotestami. Máme opäť možnosť hneď na zač.roka objednať ďalšie testy, prosíme však o pravidelné nahlasovanie použitia testov, lebo podľa hlásení cez edupage sme minuli len cca. 25% testov a tak zatiaľ „nepotrebujeme“ ďalšie doobjednanie.

            Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva je povinné prekrytie horných dýchacích ciest v základnej škole, v materskej škole to nie je povinnosť.

            Rodič predkladá pred nástupom žiaka do školy alebo škôlky (teraz, aj po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní – vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka. Vyhlásenie je najjednoduchšie vyplniť z rodičovského konta cez edupage. Tlačivo na ručné vypísanie bude k dispozícii v nedeľu aj pred vchodovými dverami do školy, prípadne na tomto odkaze: 

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx  alebo  Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf

            Materská škola je otvorená pre všetky prihlásené deti, školský klub detí je otvorený pre všetky prihlásené deti bez obmedzení.

            Doprava z Vyšného Kubína, Leštín a Osádky je ráno štandardne zabezpečená šk.autobusom (p.Kuriak) o 7:00 z V.Kubína.

            Školská jedáleň - žiaci ZŠ, ktorí chodili na obedy sú automaticky od pondelka prihlásení na stravovanie. Ak by bolo niektoré dieťa choré a v pondelok 10.1.2022 nenastupuje na vyučovanie, prosíme rodičov, aby to oznámili vedúcej šk.jedálne v pondelok do 7:30 na t.č. 0435895178.            Mgr. Peter Harmat

          • Malatiná - 15.12.2021 prerušenie distribúcie elektriny

          • Vážení rodičia, napriek tomu, že 15.12.2021 (streda) opäť nebude v obci Malatiná od 8:00 do 16:30 elektrina,

            materská škola aj I.stupeň ZŠ budú v prevádzke do 12:00.

            Od 20.12.2021 (pondelok) sú v ZŠ Vianočné prázdniny, z prevádzkových dôvodov nebude otvorená ani materská škola, školský klub a školská jedáleň.

            Všetky zariadenia by mali byť opäť otvorené od 10.1.2022 (pondelok).

            Mgr. Peter Harmat, riaditeľ školy

          • Bubnovačka 2021 – „aby deti bolo lepšie počuť“ 

          • Krátke video z BUBNOVAČKY 2021 v našej škole - First_Day_of_College_Youtube_Intro_(2).mp4

            Žiaci našej školy sa v piatok 19.11 zapojili do celoslovenskej akcie Bubnovačka 2021, ktorá má za úlohu symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím, podporiť v spoločnosti témy včasnej prevencie a poukázať na to ako veľmi je dôležité počúvať a vnímať už predškolákov, žiakov a študentov, vedieť spoločne pomenovať ich problémy a o násilí s nimi diskutovať prijateľnou formou. 

            Na to, aby bol hlas detí poriadne vypočutý sa naši žiaci náležite pripravili. Do školy si priniesli rôzne predmety, ktoré poslúžili ako provizórny bubon – hrnce, varešky, kýbliky, skrátka fantázii sa medze nekládli. „Hlas“ detí z našej školy bolo určite počuť do ďaleka a veríme, že tak to bude aj s hlasom všetkých ostatných detí na svete, ktoré to budú niekedy potrebovať.             Mgr. Diana Ondrušová 

          • Farebný deň - Svetový deň tolerancie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný deň.

            V utorok 16. 11 naša škola žiarila rôznymi farbami viac ako inokedy. Niektorí žiaci si možno postáli pri skrini a pri výbere oblečenia viac ako v iné dni, keďže ich úlohou bolo obliecť sa do rôznych farieb, ktoré im boli určené žrebom. Načo to celé vlastne bolo dobré?   

            Tento deň bol vytvorený organizáciou UNESCO za účelom zvýšenia povedomia spoločnosti o potrebe tolerancie a o nebezpečenstvách a nepríjemných dôsledkoch toho, ak tolerancia vo svete chýba.  

            Pod pojmom tolerancia totiž nerozumieme iba rešpektovanie a prijatie názorov druhého človeka, vyzdvihujeme tiež potrebu tolerovania iných kultúr, zmýšľania a odlišností medzi nami ľuďmi – nezávisle od farby pleti, s ktorou sme sa narodili.  

            Na pripomenutie si tohto dňa sme sa dnes obliekli do rôznych farieb, vďaka ktorým si môžeme uvedomiť, že farebný svet je krásny a netradičný a namiesto odmietnutia všetkého, čo je iné a pre nás neznáme, by sme sa mali s nadšením vrhnúť do jeho skúmania a spoznávania.                    Mgr. Diana Ondrušová

          • Zapojili sme sa do projektu "Školské mlieko"

          • Rozhodli sme sa zapojiť do celoslovenského projektu "Školské mlieko"Cieľom mliečneho programu je podporovať zdravé stravovacie návyky u detí a zatraktívniť konzumáciu mliečnych výrobkov. Pretože mlieko je plné látok, ktoré sú dôležité pre vývoj organizmu každého školáka. Obsahuje 16 esenciálnych živín, vrátane vápnika pre zdravé zuby a niacínu pre rast a vývoj. Bielkoviny a sacharidy deťom dodávajú potrebnú energiu. O dodanie sa postará firma Rajo s.r.o. 

            Práve v detstve sa vytvára základňa, z ktorej organizmus čerpá po celý život. Naše deti si zaslúžia dostať šancu na zdravú výživu. Buďme im teda tým správnym vzorom a podporujme ich v zdravých stravovacích návykoch. S potešením môžeme konštatovať, že čoraz viac rodín preferuje zdravý životný štýl, ktorého súčasťou je i zdravé stravovanie.

            Výrobky z mlieka budú dostávať iba žiaci a deti v MŠ, ktorí sú prihlásení na obedy v školskej jedálni. Výrobky sú dotované z národných zdrojov a z Európskej únie a sú zadarmo. Podporované produkty však nebudú ochutené (biele jogurty,  rozlievané mlieko, neochutené brejky, acidko).

            Ak by deti náhodou o neochutené výrobky nemali záujem, boli by sme radi, aby ich nevyhadzovali, ale zobrali ich domov, kde ich môžete skonzumovať, ochutiť a pod. Prosíme Vás o vysvetlenie deťom.

            Každý z nás može urobiť niečo, čo prispeje k zdravej výžive detí a ak je to možné, dbajme aj na dostatok pohybu.

            Mýty o mlieku a názor lekárov

            Mýtus : Trvanlivé mlieko neobsahuje žiadne vitamíny a minerály

            • 33% opýtaných
            • Pohľad odborníka: Obsah vitamínov a minerálov zostáva pri tepelnom spracovaní metódou UHT takmer nezmenený. Tepelným ošetrením sa z mlieka stratí maximálne 10% výživných látok.

            Mýtus : Mlieko obsahuje nezdravé živočíšne tuky a cholesterol

            • 40% opýtaných
            • Pohľad odborníka: Na tuk sa viažu vitamíny, ktoré by telo inak nevstrebalo. Mlieko obsahuje malé množstvo tuku a cholesterolu (napr. plnotučné mlieko obsahuje 3,5% tuku). V porovnaní napr. s mliečnymi výrobkami je obsah tuku v mlieku mizivý (napr. nízkotučné syry 30%, camembert od 40% viac, nízkotučný tvaroh 11%, a pod.) Obsah cholesterolu je priamo úmerný obsahu mliečneho tuku.

            Mýtus : Mlieko zahlieňuje

            • 47% opýtaných
            • Pohľad odborníka: Mlieko vytvára na sliznici tráviaceho traktu ochranný film (emulzia tuku a vody), ktorý sa po veľmi krátkej dobe trávením rozkladá na základné živiny. V minulosti sa využívalo tejto vlastnosti mlieka pri liečbe zápalových onemocnení tráviaceho traktu.

            Mýtus : Odborníci sú toho názoru, že mlieko nie je zdravé

            • 27% opýtaných
            • Pohľad odborníka: Veda preukázala prospešnosť mlieka pre obsah proteínov a kalcia a ďalších pre zdravie prospešných látok. Mlieko nie je vhodné pre konzumáciu iba pre osoby s alergiou na mliečne bielkoviny či neznášanlivosť mliečneho cukru

            Mýtus : Mlieko je tučné, má veľa kalórií

            • 41% opýtaných
            • Pohľad odborníka: Obsah tuku v mlieku závisí na stupni jeho odstredenia. Energetický obsah pohára polotučného mlieka (200ml) zodpovedá energetickému obsahu polovičky jablka! (zdroj: Fórum zdravej výživy)

            Mýtus : Mlieko pre človeka nie je vhodné

            • 21% opýtaných
            • Človek je jediný cicavec, ktorý pije mlieko inýho cicavca (napr. kravy) Pohľad odborníka: Človek je živočíšny druh, ktorého stravovanie sa veľmi líši od iných cicavcov, je jediný, ktorého mláďa vyžaduje veľmi dlhú starostlivosť. Ľudský druh vstrebáva potrebné množstvo vápniku najľahšie z kravského mlieka, a to po celý život (ak má človek problémy s trávením kravského mlieka, jedná sa o anomáliu jedinca, nie druhu). Mlieko je prirodzený zdroj vápnika pri ochrane pred osteoporózou.

            Mýtus : Mlieko je ťažko stráviteľné

            • 34% opýtaných
            • Pohľad odborníka: Ak má jedinec s trávením mlieka problémy, ide o nedostatok enzýmov, ktoré štiepia mliečny cukor v čreve, problém jedincov, nie populácie. Táto tzv. laktózová intolerancia sa vyskytuje v priemere asi len u 2-10% populácie Európanov. Mlieko je všeobecne veľmi ľahko a dobre stráviteľná potravina, preto je súčasťou rôznych diétnych postupov

            Mýtus : Mlieko z obchodu je riedené vodou

            • 61% opýtaných
            • Pohľad odborníka: Obsah jednotlivých zložiek mlieka je daný potravinárskymi normami pre jednotlivé stupne odstredenia (plnotučné 3,5%, polotučné 1,5%, odstredené 0,5%). Mlieko predávané v obchodoch prejde niekoľkými stupňami spracovania: čerstvé mlieko v mliekarni najprv prejde separáciou a štandardizáciou, pri ktorých je odstrénená časť tuku a dosiahne sa tak požadovaná tučnosť mlieka. Odstránený tuk je potom použitý na výrobu ďalších mliečnych produktov. Takto upravené mlieko je následne homogenizované. Homogenizácia je proces, pri ktorom sú kvapky tuku rozložené na podstatne menšie tukové jednotky, ktoré sú v mlieku rovnomerne rozptýlené a nevytvárajú zhluky a neusadzujú sa. Nasleduje tepelné ošetrenie metódou UHT (trvanlivé mlieko) alebo metódou pasterizácie (pasterizované mlieko)

            Mýtus : Mlieko priamo od kravy je najzdravšie

            • 71% opýtaných
            • Pohľad odborníka: Čerstvo nadojené mlieko od kravy môže obsahovať mikroorganizmy, veľmi záleží na ošetrovaní konkrétneho chovu a podmienkach, kde sa mlieko spracováva. Je mnoho možností kontaminácie. Mlieko predávané v obchodoch je ošetrené podľa platných noriem tak, aby bolo bezpečné, nemôže obsahovať žiadne rizikové mikroorganizmy

             

             

          • Enviro workshopy

          • Dňa 26. 10. 2021 sa na našej škole pre žiakov 3., 4., 6. a 7. ročníka uskutočnil environmentálny workshop, kde prednášajúce v spolupráci so ŽU v Žiline priblížili žiakom projekt „Zlepšenie informovanosti verejnosti na úseku ochrany prírody a krajiny“. 

            Workshopy boli realizované formou blokového vyučovania. Vyučovanie bolo rozdelené do troch tematických častí - Územná ochrana, Druhová ochrana a Stráž prírody.  

            Počas workshopov sa formou prezentácie dozvedeli zaujímavosti o slovenských národných parkoch, ich faune a flóre. Riešili zábavné úlohy v pracovných zošitoch, dostali tričká a plátenné tašky, ktoré si vlastnoručne vyzdobili fixkami na textil obrázkami s environmentálnou tematikou. Tieto darčeky im budú pripomínať dnešný enviro projekt.                               /Mgr. Renáta Kovalčíková/ 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Enviro workshopy.

          • Svetový deň mlieka na školách

          • Posledná streda v septembri je v kalendári zapísaná ako Svetový deň mlieka na školách. Tento rok to vyšlo na dátum 29.9.  Zas po roku si každý žiak i učiteľ mohol zobrať pohár chutného mlieka. Na výber bolo klasické čerstvé plnotučné, alebo ochutené vanilkové, či malinové, darované z mliekarne ORAVAMILK LEŠTINY. Okrem mlieka mohli vyskúšať aj kravské nite a ovčí syr, údený aj neúdený z OVČEJ FARMY LUPTÁKOVCOV V POKRYVÁČI.  Nie všetci to však využili.   Veľa detí nepije mlieko vôbec, niektorí sú alergici a mlieko piť nemôžu.  Snažili sme sa niektorých prehovoriť, ale nepomohlo to. Pár žiakov to ku fľašiam z mlieka otočili aj tri – štyri krát, niektorí aj viac.  Mliečko  sme boli zaniesť aj deťom zo škôlky. Tie si na ňom tiež pochutnali. Pred ochutnaním sme si porozprávali rôzne informácie o mliečnych výrobkoch a pozreli k tomu prezentáciu. Deti vo škôlke namaľovali kravičku, na I. stupni vypracovali žiaci pracovné listy z matematiky a slovenčiny.  Žiaci vyšších ročníkov  sa potrápili s touto tematikou aj v anglickom jazyku.  Mlieko je naozaj veľmi dobré a zdravé. Darcom veľmi pekne ďakujeme.                                                                                         /Mgr. Mária Kořalníková/

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka.

          • Do školy na bicykli

          • Od 27.9. do 8.10. prebiehala na našej škole kampaň Do školy na bicykli a tým sme sa zapojili aj do súťaže, ktorá prebieha na celom Slovensku. Cieľom bolo zapojiť čo najviac žiakov. Žiaci mohli prísť do školy na bicykli, kolobežke, skejte, či korčuliach. Do súťaže sa posielali počty za každý deň a fotky o ktorých bude hlasovať porota. V škôlke sa tiež celé dva týždne venovali dopravnej výchove, dokonca si vyskúšali jazdiť na bicykloch po Malatinej v sprievode policajného vozidla.  Video z tejto kampane si  môžete pozrieť na stránke našej školy medzi novinkami.                                 /Mgr. Mária Kořalníková/

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Do školy na bicykli.

          • Aktivity MŠ v jesenných mesiacoch

          • JE TU JESEŇ! Toto krátke zvolanie počúvame denne. Je to čarovné ročné obdobie, v ktorom sa dá veľa tvoriť, ale aj veľa pracovať. Pozbieranie úrody, listov, konárikov, spoznávanie farieb Pani jesene, ale i napiecť jablkový koláč. To všetko sa dá robiť počas jesene a stihli to aj deti z materskej školy. Vonku sa vybláznili a v školskej kuchynke upiekli sladký jablkový koláč.

            V septembri, po spoznaní sa detí navzájom, sme začali spoznávať obec, v ktorej bývame. Pomenovali sme si jednotlivé budovy charakteristické pre našu obec, pri každej sme sa odfotili a kostol sme aj nakreslili. Nakoniec sme spoznali Malatinský erb a zástavu.

            V posledných dvoch septembrových týždňoch sme sa v materskej škole venovali dopravnej výchove. Spoznávali sme rôzne druhy dopravy a dopravných prostriedkov. Deti pomenovali časti bicykla a na školskom dvore si vyskúšali jazdu na svojich dopravných prostriedkoch, na ktorých prišli ráno do materskej školy. V ďalších dňoch sme spoznávali dopravné značky, vyhľadávali sme ich v obci, aj vyrábali v triede. Popri dopravných prostriedkoch spoznali aj geometrické tvary, z ktorých vyrobili semafor, dopravnú značku: Hlavná cesta i Daj prednosť v jazde. V závere tejto témy sme si spravili DOPRAVNÝ DEŇ, kde deti na kolobežkách, bicykloch i odrážadlách prešli za doprovodu polície cez obec. Policajt nás celú cestu sprevádzal, aby nedošlo k nehode. Deti pochválil za ich šikovnosť, no rodičom odkazuje, aby dávali deťom prilby.      /Bc. Martina Javoreková/

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Aktivity MŠ v jesenných mesiacoch.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
      • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
      • 037813609
      • 2021673995
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje