• Regionálne školy v Dolnom Kubíne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Regionálne školy v Dolnom Kubíne.

            V piatok 27.5.2022 sme ako predsedajúca škola Združenia pedagógov zo škôl s regionálnou výchovou v spolupráci so Základnou školou Petra Škrabáka zorganizovali pracovnú poradu združenia. Privítala nás ZŠ  Petra Škrabáka s peknou výzdobou, množstvo prvkov regionálnej výchovy a bohatým programom. P.riaditeľka Ing. Mária Studeničová nám spoločne s p. učiteľkami a deťmi predstavili školu, prácu s regionálnou výchovou, vlastné učebnice regionálnej výchovy a celkovú filozofiu školy. Spoločne si pre nás pripravili aktivity spojené so včelárstvo, ktorému sa škola takisto venuje. Učitelia si vyrobili vlastné sviečky z včelích plastov. Potom prebehla pracovná porada, kde sme sa venovali hlavne začleňovaniu regionálnej výchovy do novosatvoriaceho kurikula a možnostiam, ktoré nám bude pravdepodobne nový štátny vzdelávací program poskytovať. Združenie nominovalo p.učiteľky do pracovných skúpín na tvorbu osnov pre jednotlivé vzdelávacie oblasti. Ďakujjeme p. riaditeľke aj p. učiteľkám ZŠ Petra Šrabáka za srdečné prijatie aj za poskytnutie príjemného a podnetného prostredia pre prácu združenia. Viac info na REGIOŠKOLY.    Peter Harmat

          • Plavecký výcvik MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik MŠ.

            V týždni od 16. mája do 20. mája 2022 žiaci 1,2., 3. a 4. ročníka absolvovali základný plavecký kurz. Konal sa v priestoroch Aqurelaxu  Dolný Kubín pod vedením skúsených inštruktorov plávania z plaveckej školy Tulipánik. Deti boli rozdelené do dvoch družstiev a počas celého týždňa zlepšovali svoje plavecké zručnosti. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia bola radosť detí z pobytu vo vode, čo bolo na ich tvárach aj vidieť. Boli sme na našich žiakov pyšné. Boli disciplinovaní, snaživí a každý urobil veľa práce. Na konci každý získal "mokré vysvedčenie" a malú odmenu. Malí plavci majú možnosť pokračovať v plaveckých kurzoch individuálne. Pred samotnou výukou v bazéne deti absolvovali teoretickú inštruktáž o dýchaní vo vode, splývaní a o rôznych technikách plávania.  Mgr. Marcela Kacová

          • Záujem o antigénové samotesty pre šk. rok 2022/2023

          • Vážení rodičia,

            chceli by sme Vás požiadať o vyjadrenie záujmu/nezáujmu o antigénové samotesty na domáce použitie pre žiakov na budúci školský rok.

            Je potrebné tak urobiť vo Vašom rodičovskom konte Edupage, kde Vám prišla správa, v ktorej to jednoducho odkliknete.  Termín je do 5.6.2022 . 

            MŠVVaŠ SR plánuje zabezpečiť distribúciu antigénových samotestov na bezpečný návrat do škôl v školskom roku 2022/2023 na konci školského roka 2021/2022, aby rodičia dostali antigénové samotesty ešte pred letnými prázdninami. 

            Vopred zdôrazňujeme, že rodičia, ktorí požiadajú o antigénové samotesty, budú povinní v prípade zvýšeného výskytu COVID-19 testy používať a nahlasovať každé vykonanie antigénového samotestu podľa inštrukcií MŠVVaŠ SR. 

             

          • Fotenie 1.6.2022

          • Vážení rodičia, radi by sme Vám predstavili ponuku koncoročného  fotenia v škole. Oslovili sme Kamila Škvarku, ktorý fotil deti aj v minulosti. Fotenie pre záujemcov bude prebiehať 1.6.2022 (streda). Deti si môžu zakúpiť celú sadu fotografií (triednu fotografiu a portréty), alebo len fotku triedy. Boli by sme radi, keby sa na triednu fotku odfotili všetci žiaci triedy (aj tí, ktorí si túto fotku nechcú zakúpiť), aby žiaci, ktorí si fotku objednajú, mali pamiatku na všetkých spolužiakov. Ak už naozaj niekto nebude mať o triedne foto záujem, prosíme dopredu to oznámiť triednemu učiteľovi, takýto žiak by sa na triednu fotku odfotil, ale fotografiu by nedostal, teda by nič neplatil. Sady fotografií sa nevracajú, ak niekto absolvuje fotenie, musí si zakúpiť celú sadu fotografií za 8,- €.

          • Zber papiera a oleja

          • Oznamujeme Vám, že v základnej škole sa bude zbierať papier aj použitý olej. V zbere papiera aj oleja budú vyhodnotení jednotlivci na konci školského roka. Zber bude každý piatok od 7:00 do 17:00. Posledným dňom zberu je piatok 17.6.2022. Peter Harmat, RŠ

          • Po stopách slovenských spisovateľov

          • Začiatkom mája sa naši žiaci zúčastnili exkurzie v Dolnom Kubíne s názvom „Po stopách slovenských spisovateľov“.

            V rámci exkurzie navštívili Oravskú knižnicu Antona Habovštiaka, kde ich čakala prehliadka skrytých aj menej skrytých „útrob“ knižnice. Oboznámili sa s jej fungovaním, s online katalógom a novinkami, ktoré môžu ako čitatelia využiť.

            Súčasťou exkurzie boli literárne hádanky, ktoré zase rozšírili vedomosti žiakov v súčasnej tvorbe slovenských aj svetových autorov. Po tejto aktivite čakala na najšikovnejších odmena od pani knihovníčky.

            Neskôr sa presunuli do Oravskej galérie na Námestí Pavla Országha Hviezdoslava. Pedagogická pracovníčka galérie previedla žiakov priestormi, kde mali možnosť vidieť aktuálne výstavy aj stále expozície.

            V súčasnosti v nej prebieha výstava pána Mateja Rabadu, známeho výrobou modrotlače. Žiaci sa na výstave dozvedeli, ako prebieha proces jej výroby a čo všetko je z nej možné vytvoriť .

            Po návšteve výstav sa žiaci aj učitelia zapojili do tvorivej činnosti. Z pripravených magnetiek vytvárali svoje osobné atribúty, ktoré charakterizujú ich záľuby a osobnosť.

            Samozrejme, na konci vyčerpávajúceho výletu nechýbalo osvieženie v podobe zmrzliny.

            Veríme, že sa žiakom exkurzia páčila a že sa niečo nové naučili.

            Mgr. Iveta Babničová

          • Deň matiek

          • Deň matiek patrí medzi najdojemnejšie sviatky - pre každého človeka je jeho matka najdôležitejším človekom na svete. Od detstva až po posledné chvíle pred odchodom z tohto sveta si človek nesie v sebe jedinečný a neopakovateľný obraz svojej matky. Matky, ktorá všetko chápe, odpúšťa, vždy poľutuje a bude stále milovať svoje dieťa bez ohľadu na to, aké ono je.

            Po dvoch rokoch sme sa stretli v materskej škole s mamkami, starými mamami, ale i oteckami, aby sme si spoločne pripomenuli tento krásny sviatok. Pripravili sme si hudobno-tanečné pásmo prepletené básničkami na záver ktorého, detičky darovali mamkám vyrobené darčeky. Odmenou nám bol potlesk prítomných hostí a slová uznania a pochvaly, že hoci sú deti ešte malé, zvládli výkon na javisku na výbornú. Ďakujeme všetkým mamičkám za to, že ste.  Martina Javoreková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek.

          • Pletenie korbáčov

          • V stredu pred Veľkou nocou sme sa v škole učili pliesť korbáče. Veď predsa každý poriadny kúpač musí mať poriadny korbáč. Ukázali sme si pletenie z ôsmych prútov. Prúty na pletenie som  vopred nachystala. Potrebné je ich mať  viac, ak by sa pri pletení náhodou niektoré prúty zlomili. Mali by  mať aspoň jeden meter a pred pletením je nutné ich ponoriť do vody aspoň  na 12 hodín, aby boli ohybnejšie. Žiaci sledovali pletenie a odvážnejší si to  aj vyskúšali. V galérii nájdete fotky, ktoré Vám prezradia, ako sa nám darilo.Mgr. Mária Kořalníková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pletenie korbáčov.

          • Deň Zeme - 22.apríl 2022

          • Svetový deň Zeme oslavujeme 22. apríla už od roku 1970. Po celom svete sa konajú rôzne aktivity podporujúce ochranu našej planéty Zem. Aj na našej škole sme si tento deň pripomenuli. Žiaci 1. aj 2. stupňa sa v úvode dňa venovali rôznym vzdelávacím aktivitám, pomocou ktorých sa dozvedeli informácie z histórie triedenia odpadov, ako dlho sa odpady rozkladajú v prírode a do ktorého odpadkového koša patria. Svoju tvorivosť žiaci 2. stupňa využili pri výrobe „ekovýrobkov“. Dokázali, že aj nepotrebný odpadový materiál môže vhodne poslúžiť. V druhej časti vyučovania sme spoločne odbremenili prírodu v okolí školy a obce od odpadového materiálu. Bol to vydarený Deň Zeme.    Mgr. Renáta Kovalčíková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

          • Zápis do I.ročníka

          • Dňa 21.04.2022 sa na našej škole konal zápis našich budúcich prváčikov. Zapísať do prvej triedy sa prišlo 15 škôlkarov. Na úvod ich privítali tretiaci   milým divadielkom kráľovstva ABECEDY. Tu pomáhali plniť princovi úlohy, aby vyslobodil princeznú Aničku, ktorú zaklial čarodejník Merlin do tmavého kamenného hradu. Uhádli hádanku, vedeli počítať, rozoznávali číslice ,ukázali cvik a povedali aj básničku. Poznávali farby a geometrické tvary. Hádali  názvy rozprávok  kráľovských knižiek,  ktoré rozfúkal čarodejník. Deti sa usadili do školských lavíc, kde na ne čakali pracovné listy s rôznymi úlohami. Všetci pracovali veľmi usilovne a väčšine sa to podarilo takmer bez chyby. Za úspešné výsledky boli odmenení medailami, pastelkami, maľovankami a inými drobnými darčekmi aj od žiakov tretej triedy. Veríme, že s takou dobrou náladou ich v septembri privítame v novom školskom roku. Na záver sa odfotografovali a na pamiatku si odniesli domov aj pamätné listy, ktoré pre ne pripravili pani učiteľky.     Mgr. Marcela Kacová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis do I.ročníka.

          • Zmena opatrení od 21.4.2022

          • Vzhľadom na zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie COVID-19 Vám chceme dať do pozornosti, že od štvrtka 21. apríla 2022 sa zmiernili opatrenia v oblasti prekrytia dýchacích ciest a domácej karantény úzkych kontaktov.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 32/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, sa ruší povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest  použitím respirátora / rúška v spoločných priestoroch školy a školského zariadenia.

            Na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 33/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 nebude potrebné nastúpiť automaticky do karantény.

          • PORAĎ SI...- súťaž a exkurzia v RTVS

          • V pondelok 14.3.2022 sa ďalší štyria žiaci našej školy vybrali skúsiť šťastie a zabojovať o skvelé výhry priamo v TV súťaži Poraď si. Rýchlikom sme sa odviezli  do hlavného mesta a začal sa deň plný zážitkov. Keďže do televízie sme boli pozvaní poobede, využili sme čas na malú exkurziu.  Najprv sme sa poprechádzali pred prezidentským palácom, presunuli sme sa  a obzreli si dominantu mesta – Bratislavský hrad a  budovu parlamentu Slovenskej republiky. Bol čas obedu a  bruškách nám vyhrávali muzikanti  od hladu. Zasýtila nás chutná pravá talianska pizza.   Hodinky ukázali čas na presun do RTVS.  Ani sme sa nenazdali a ocitli sme sa priamo v dianí, v budove RTVS. Chvíľku po príchode mali žiaci už nasadené mikrofóny, oblečené súťažné tričká a po pár stretnutiach so štábom a úvodných informáciách sa s veľkou chuťou pustili do plnenia úloh. Boli skvelí – nezapreli v sebe odhodlanie, tímového ducha, logické myslenie, dravosť a chuť víťaziť. Úspešne vyriešili heslo zložené zo šiestich slov a vyhrali pekné ceny.

            Podvečer sme si ešte prezreli vojenský pamätník Slavín a presunuli sa na vlakovú stanicu.  Unavení a s boľavými nohami sme sa opäť usadili v rýchliku smerom domov. Šikovnosť našich žiakov si môžete pozrieť v televízore   – v nedeľu, 8.5. o 9:05 na Jednotke.   Mgr. Mária Kořalníková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album PORAĎ SI...- súťaž a exkurzia v RTVS.

          • Malý kuchárik

          • Hurá, hurá!!! Keďže sa zrušili viaceré opatrenia, zasa sme mohli obnoviť krúžkovú činnosť. Deti sa veľmi tešili na krúžok Malý kuchárik.  Po dlhšej pauze sme si pripravili na zjedenie špagety s omáčkou a strúhaným syrom. Podarilo sa nám upiecť k tomu aj hruškový koláč. Deti na krúžku sú šikovné. Na predošlých stretnutiach sme pripravili zeleninovú polievku, rezance, hranolky, palacinky, pizzu. A všetko sme to pravdaže aj zjedli.  Mňamky mňam.    Mgr. Mária Kořalníková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Malý kuchárik.

          • PONOŽKOVÁ VÝZVA – DOWNOV SYNDRÓM

          • 21. marca sme si pripomenuli Svetový deň Downovho syndrómu formou ponožkovej výzvy. Tým sme ukázali sympatie a podporu ľuďom s DS. Na II. stupni v každej triede sme si priblížili tento syndróm zaujímavou prezentáciou. Veľa žiakov sa s takýmito ľuďmi už stretla. V každej triede sa našli žiaci, ktorí ponožkovú výzvu prijali a do školy prišli  s rôznymi ponožkami. Do výzvy sa zapojili aj niektorí učitelia.  Mgr. Mária Kořalníková

            Do fotogalérie bol pridaný nový album PONOŽKOVÁ VÝZVA – DOWNOV SYNDRÓM.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
      • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
      • 037813609
      • 2021673995
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje