• Začiatok školského roka 2.9.2021

          • Školský rok začína 2.9.2021 - 8:00 Slávnostná sv.omša, 9:00 Slávnostné otvorenie šk.roka v škole

            Materská škola - otvorené od 2.9.2021 od 7:00 do 16:00 hod. Podrobne rozpísané na nasledujúcom odkaze:

            Základná škola - 9:00 Slávnostné otvorenie šk. roka, 9:30 triednicke hodiny (záujem o ŠKD, záujem o obedy, zákl. informácie, rozvrhy) 10:30 koniec vyučovania

            Školský klub detí - v prevádzke od piatka 3.9.2021 pre prihlásené deti - od 11:00 do 15:00 hod.

            Školský autobus (V.Kubín, Leštiny, Osádka, Malatiná) - vo štvrtok 2.9. o 7:30 z V.Kubína, vo štvrtok 2.9. aj späť z Malatinej o 10:45, od piatka 3.9. pravidelne o 7:00 z V.Kubína do Malatinej, späť už budú žiaci chodiť spojmi SAD

            Školská jedáleň 2.9. (štvrtok) školská jedáleň varí iba pre deti z MŠ (pre prihlásené deti ZŠ varí od piatka 3.9.) Základné informácie o platbách sú tu:  

            ZÁKLADNÉ PRAVIDLÁ "V KOCKE"

            1. Pri prvom nástupe do ZŠ/MŠ a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe idúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" -  odoslané z rodičovského konta (od 1.9.) alebo žiak donesie vypísané tlačivo (vytlačené aj pri vchode) - Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx
            2. Žiak a zamestnanec musia mať prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania (okrem TEV, okrem detí MŠ). Žiaci aj učitelia majú výnimku - respirátor môžu nahradiť rúškom. Rodič má povinnosť zabezpečiť denne minimálne 2 rúška.
            3. Cudzie osoby môžu vstúpiť do školy len s výnimkou potvrdenou RŠ a "Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti", respirátor povinný.
            4. Ranný filter - v MŠ aj v ZŠ - pri príznakoch (zvýšená teplota, kašeľ, upchatý nos a pod.) je privolaný zákonný zástupca na prezvatie dieťaťa
            5. Nástup do školy je bez povinného testovania. Žiaci ZŠ, ktorí sú prihlásení na kloktacie PCR testy by mali kloktať 2. alebo 3.9.2021 (kloktá sa vodou). Žiaci, ktorí prejavili záujem o sadu antigénových testov zadarmo, by ich mali dostať v priebehu 2.týždňa v škole. Použitie testov doma je dobrovoľné, je záležitosťou a pomocou pre rodiča. Môže ich použiť napr. pri zvýšenej teplote, pri hnačkách, pri kašli a pod. . Ak by bol test hocikedy pozitívny - žiak ostáva doma, rodič kontaktuje detského lekára a oznámi to aj škole. 
            6. Školy sú otvorené vo všetkých farbách okresov. Vyučovanie bude prerušované len v jednotlivých triedach. Ak bude v triede pozitívny žiak alebo zamestnanec, pôjdu žiaci do 14-dňovej karantény. Tí, ktorí sú zaočkovaní alebo prekonali COVID 19, môžu škole poslať "Oznámenie o výnimke z karantény" a na základe počtov sa v škole rozhodne, či bude pokračovať aj prezenčná výučba týchto žiakov v škole.  vynimka_z_karanteny.docx. Odporúčame výnimky predložiť čo najskôr triednemu učiteľovi. 
            7. Ak bude pozitívne testovaná osoba napr. len v rodine žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak a trieda pokračuje vo vyučovaní
            8. Ak bude v rodine len osoba v karanténe (bez pozitívneho testu), žiak môže chodiť do školy
            9. Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť "Potvrdenie o chorobe" od detského lekára, inak pôjde o neospravedlnenú účasť na vyučovaní
            10. OČR - rodičia majú nárok, ak RŠ alebo RUVZ prerušia vyučovanie v triede žiaka do 11 rokov alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia detského lekára. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

             

          • Začiatok šk.roka - testovanie

          • Vážení rodičia, blíži sa začiatok šk.roka 2021/2022. Ministerstvo školstva ponúka rodičom dobrovoľné testovanie na začiatku roka:

            1. jednorazové testovanie kloktacími PCR testami všetkých žiakov základných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o toto testovanie, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie kloktacími PCR testami dobrovoľné - termín prihlásenia do 26.8.2021 - testovanie 2.-5.9.2021 v škole

            2. antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom základných škôl, špeciálnych základných škôl, stredných škôl a špeciálnych stredných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné.

            Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19 - termín prihlásenia do 26.8.2021 - testovanie 2.-5.9.2021 v škole

            ZÁUJEM BUDEME ZISŤOVAŤ CEZ EDUPAGE CEZ RODIČOVSKÉ KONTO OD PONDELKA 23.8. DO STREDY 25.8.2021. POTOM UŽ PRIHLÁSENIE NIE JE MOŽNÉ. V prípade nejasností kontaktujte triedneho učiteľa.

          • Pravidlá fungovania škôl od septembra 2021

          • Ministerstvo školstva predstavilo pred začiatkom školského roka pravidlá fungovania škôl v novom školskom roku. Po novom nebude ministerstvo zatvárať školy plošne, na nástup do školy sa nevyžaduje test a pri pozitívnom prípade sa postupuje podľa pravidiel Úradu verejného zdravotníctva.

            • Test nebude podmienkou na nástup do školy, no pre tých, ktorí majú záujem rezort poskytne PCR kloktacie testy pre základné  školy. Okrem toho žiakom základných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem, budú poskytnuté prostredníctvom štátnych hmotných rezerv antigénové testy na dobrovoľné samotestovanie doma. 
            • Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy, ktoré trvá 3 a viac po sebe nasledujúcich dní rodič predloží škole „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka. Zverejníme neskôr na stránke školy.
            • Školy sa nebudú plošne zatvárať ani podľa Covid automatu ani z rozhodnutia ministerstva. Zatvárať sa budú môcť iba individuálne triedy, ak sa v nich objaví pozitívna osoba. Podľa platných pravidiel ÚVZ SR vtedy idú do karantény osoby, ktoré boli v kontakte s pozitívne testovaným človekom 2 dni pred jeho testovaním. V tomto prípade prejde trieda na dištančnú výučbu, pokým sa neukončí karanténa. Rodičom vtedy tiež vzniká nárok na tzv. OČR, teda ošetrovné.
            • Rodičia môžu aj v tom školskom roku ospravedlniť žiaka na maximálne 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Nárok na OČR vtedy rodičom nevzniká. Ministerstvo školstva však upozorňuje, že ak bude rodič alebo plnoletý žiak zneužívať, žiakovi môže hroziť komisionálne preskúšanie a škola môže na túto skutočnosť upozorniť úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.
            • Novinkou je tiež možnosť zisťovania protilátok. Rodič žiaka, ktorý neabsolvoval PCR test bude môcť požiadať všeobecného lekára pre deti a dorast o test na protilátky proti ochoreniu COVID-19 po ukončení 14-dňovej karantény žiaka po kontakte s pozitívnou osobou a aj po pozitívnom výsledku samotestovania Ag testom.
            • Upozorňujeme a prosíme o rešpektovanie pravidiel ÚVZ pri návrate z augustových dovoleniek v zahraničí. 
          • Ponuka Dolnooravskej nemocnice - Pfizer, 12+

          • Vážení rodičia, ponúkame Vám možnosť na očkovanie detí a mládeže 19. augusta 2021 – bez potreby registrácie v Dolnooravskej nemocnici. Prosíme Vás o zamyslenie sa nad takouto možnosťou. Ak bude záujemcov o očkovanie viac, očkovanie bude prebiehať dlhšie ako je plánované.  Ak rodičia detí ešte nebudú očkovaní, bude možnosť aj očkovať rodičov detí.

            Dolnooravská nemocnica s poliklinikou realizuje očkovanie neregistrovaných záujemcov  o očkovanie vo vekovej kategórii 12+

            Miesto: Vakcinačné centrum – Detská poliklinika v Dolnom Kubíne Nsp L.N. Jégého (ambulancia prízemie, ambulancia 2. poschodie)

            Dátum:                          19.08.2021

            Čas:                                7,30 - 12,00

                                                   12,30 - 14,00

            Očkovacia látka :       Pfizer

            Veková kategória :    12+

            Dieťa musí prísť v sprievode rodiča (zákonného zástupcu), nasýtené (jedlo a tekutiny) - nie nalačno, a so sebou si prinesie kartičku poistenca.

            Vakcinačné centrum očkuje aj náhradníkov bez registrácie v dňoch 12.08, 14.08.a 15.08.2021.

             

            „Chcem oceniť mladých ľudí, ktorí sa zaočkovali a vyzvať ostatných, aby dôverovali vede a výskumu a očkovanie využili. Je to najlepšie riešenie, ktoré tu máme,“ vysvetľuje minister školstva Branislav Gröhling.

            Ladislav Kuna z Mladých SaSkárov navyše ocenil zodpovednosť pedagógov a zamestnancov školstva. „Som rád, že pedagógovia a zamestnanci škôl idú príkladom a v zaočkovanosti sú nad priemerom celkovej populácie. Práve oni a školy by mali dôverovať vedeckým poznatkom, faktom a nenechať sa zlákať konšpiračnými teóriami,“ zdôraznil Kuna.

            V septembri, keď sa žiaci opäť vrátia do lavíc môžu v školách vznikať ohniská nákazy. Vtedy v zmysle platných pravidiel ÚVZ bude potrebné izolovať kontakty nakazeného a uzatvoriť príslušné triedy. Výskyt ohnísk môže zmierniť zaočkovanosť mladých ľudí. Očkovaním totiž nielen znižujeme riziko ťažkého priebehu ochorenia, ale aj znížime aj riziko prenosu vírusu.

            Každý pedagóg, zamestnanec školy, žiak či študent, ale aj rodič môže prispieť k tomu, aby bola škola bezpečnejšia a aby prezenčná výučba prebiehala čo najdlhšie. Vyššia zaočkovanosť totiž napomôže tomu, aby sa znížilo riziko výskytu ohnísk a aby školy nemuseli prechádzať na dištančnú výučbu.

            Najvyššiu zaočkovanosť učiteľov a zamestnancov škôl majú okresy Dunajská Streda (77 %), Šaľa (73 %), Bratislava (72 %) a Myjava (71 %). Nasledujú okresy Trnava, Komárno, Dolný Kubín a Prešov zhodne (70 %).

            Najvyššiu zaočkovanosť mládeže vo veku od 12 do 17 rokov má hlavné mesto Bratislava (43%), Senec (38%), Pezinok (35%), Malacky, Dunajská Streda a Žilina (27 %), Banská Bystrica, Trenčín a Trnava (26 %). Naopak najnižšiu zaočkovanosť mladých vo veku od 12 do 17 rokov môžeme vidieť v okresoch Medzilaborce (6%), Revúca (7%), Rimavská Sobota, Gelnica, Lučenec, Poltár, Veľký Krtíš a Svidník (8%).

             

             

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje