• Pomoc SVIETIELKU NÁDEJE

          • Vážení rodičia, viackrát sme SVIETIELKU NÁDEJE - občianskemu združeniu pri detskom onkologickom oddelení v Banskej Bystrici darovali časť výťažku z Vianočných trhov. Vieme, že pomoc je adresná, že ide k deťom s onkologickým ochorením, viacerí zo školy, z obce aj z okolia máme so združením osobnú skúsenosť.

            V tomto období sme boli oslovení, či by sme vedeli spropagovať pomoc tomuto občianskemu združeniu. Preto prikladáme list z 25.9. od tohto združenia, ak Vás osloví a budete mať záujem o zapojenie, všetky potrebné informácie sú v texte. Ďakujeme. Peter Harmat, RŠ.

             

            Vážené vedenie spoločnosti Základná škola s materskou školou Malatiná 70

            Sme občianske združenie Svetielko nádeje, ktoré pomáha onkologicky chorým deťom a ich rodinám skvalitňovať podmienky pre život, a to hlavne počas liečby. Sme prítomní na detskom onkologickom oddelení v Banskej Bystrici a robíme, čo môžeme, aby sme našim malým bojovníkom pomohli. Verím, že ste už o našej činnosti počuli.

            Okrem samotnej liečby a iných aktivít poskytujeme aj možnosť prepravnej služby. Detský organizmus, ktorý bojuje s onkologickou chorobou je veľmi náchylný na rôzne iné choroby a z tohto dôvodu nemôžu byť deti prepravované sanitkami a rodiny vlastné autá veľakrát nemajú. Denne vykonávame niekoľko prepráv po Slovensku a viackrát za rok aj do zahraničia. Je jasné, že na to, aby autá spĺňali patričné štandardy, tak musia byť často obmieňané. 

            Spolu s kolegami už niekoľko týždňov pracujeme na projekte "Auto nádeje – veľká pomoc malým hrdinom". Vďaka tomuto projektu chceme zabezpečiť kúpu nového auta pre našich bojovníkov. Pripravili sme a spustili kampaň na portáli Startlab, počas ktorej sa snažíme za 45 dní nazbierať 45 000€, ktoré potrebujeme na kúpu spomínaného auta. Kampaň sme spustili 23. septembra a potrvá do 6. novembra. Informačné video ku spomínanej kampani nájdete na našom Youtube , ale aj na samotnom portáli, kde prebieha kampaň.

            Hlavne z dôvodu, že naša činnosť nie je spoplatnená, tak sme odkázaní na pomoc ostatných (dve percentá, darcovia...)  A preto oslovujem aj vás. Chcem sa vás v dobrej viere spýtať, že či nemáte možnosti ako nás podporiť alebo či neviete o niekom, komu by mohla byť táto výzva posunutá. Budeme vďační za hocijakú radu, podstrčenie. Môžete nám pomôcť finančným príspevkom, odporúčaním, posunutím svojim zamestnancom, či prezdieľaním na sociálnych sieťach. Môžete to spraviť ako firma, ale aj zvlášť ako fyzické osoby.

            Ako sme spomínali, tak kampaň prebieha cez oficiálny crowdfunding portál startlab.sk, kde nájdete ďalšie informácie a kde nás môžete podporiť aj vy. Je pre nás veľmi dôležité kampaň dotiahnuť do úspešného konca, pretože portál funguje tak, že keď za 45 dní spomínaných 45000€ nenazbierame, tak všetky získané peniaze pošle naspäť darcom. Ak nás chcete podporiť, tak to môžete spraviť na tomto linku


            https://www.startlab.sk/autonadeje
             

             

            Všetky ďalšie informácie (presný rozpočet, kto sme, vývoj kampane) nájdete na https://www.startlab.sk/autonadeje

            V mene našich detských pacientov ďakujem za váš čas a verím, že mi odpoviete. V prípade otázok vám na ne rád zodpoviem.

            Pekný deň prajem.

             

            S pozdravom

            Lukáš Závodník
            koordinátor projektu „Auto nádeje“
            +421 915 342 200
            autonadeje@svetielkonadeje.sk

            SVETIELKO NÁDEJE, o.z.
            Detská fakultná nemocnica s poliklinikou
            Nám. L. Svobodu 4
            974 09  Banská Bystrica
            www.svetielkonadeje.sk

            IČO: 3788 9346
            DIČ: 2021703200
            Registrácia: Ministerstvo vnútra SR, č. spisu VVS/1- 900/90-16888 z 24.5.2002

             

          • Vianočné fotenie - ponuka fotenia 11.10.2023

          • Vážení rodičia, ponúkame Vám vianočné fotenie detí, o ktorom ste počuli na rodičovskom združení. Ak máte záujem o fotenie, prosíme Vás, aby ste vyplnili návratku, ktorú dostali Vaše deti v piatok a čo najskôr ju doručili do školy. Fotenie je dlhšie ako obvykle, fotografie sa nedajú vrátiť a termín fotenia je dohodnutý na 11.10.2023 (už dohodnuté pre MŠ z dôvodu záujmu rodičov). Ak o fotenie nemáte záujem, nepotrebujeme vrátiť návratku. Ďakujeme. Peter Harmat, RŠ.​​​​​​​​​​​​​​

            Fotografie vo väčšej kvalite: vianocne_foto.pdf

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, srdečne Vás pozývame na plenárne ZRPŠ a následne na triedne ZRPŠ, ktoré sa uskutoční v stredu 27.9.2023 o 15:00 v budove školy. V programe sú informácie o škole, informácie o ZRPŠ, o finančných prostriedkoch ZRPŠ, o poplatku ZRPŠ, voľba 1 rodiča do rady školy, informácie tr. učiteľov. Tešíme sa na spoločné stretnutie. Peter Harmat, RŠ

          • Exkurzia D.Kubín - Nezabudnutí susedia (Holokaust)

          • Existujú iba dve ľudské rasy: slušní a neslušní. - Viktor Frankl - 

            V piatok 8.9. 2023 sme sa s deviatakmi zúčastnili podujatia s názvom Nezabudnutí susedia. Pri príležitosti Dňa obetí holokaustu a rasového násilia, ktorý si na Slovensku pripomíname 9. septembra. Po zoom rozhovore s preživším pánom Yohananom Friedmannom, sme sa presunuli na Židovský cintorín, kde sme si uctili obete čítaním mien obetí, zapálením svietnika i čítaním mien záchrancov. Pán Yohanan Friedmann odkázal žiakom jednu dôležitú vec: aby aj napriek problémom, starostiam a ťažkým životným situáciám nezabudli na usilovnosť, vďaka usilovnosti zvládneme všetko. 
                      Nezabúdajme byť k sebe láskaví!                                               

            Mgr. Kramárová Andrea

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia D.Kubín - Nezabudnutí susedia (Holokaust).

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje