• Konzultačný deň

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na „Kozultácie o výchovno-vyučovacích výsledkoch vašich detí“, ktoré sa uskutočnia v pondelok 15.4.2019 v budove školy po trištvrteročnej pedagogickej rade o 15:00 hod. Účasť je dobrovoľná, učitelia Vám budú k dispozícii do 17:00 hod.

            Zároveň prosím rodičov žiakov 6.ročníka o čo najväčšiu účasť na krátkom (cca. 10 minútovom) triednom rodičovskom združení o 15:30 hod. v 6.triede. Témou budú voliteľné predmety v budúcom šk.roku. Ďakujem. Mgr. Peter Harmat  

          • Zápis do I.ročníka

          • Do galérie Zápis do I.ročníka boli pridané fotografie.

            Dňa 10. 4. 2019 sa uskutočnil zápis do prvého ročníka. Zapísať do prvej triedy sa prišlo 14 škôlkarov v sprievode svojich rodičov. Na úvod ich privítali tretiaci milým divadielkom o Máši a medveďovi, ktorí by tiež chceli chodiť do školy, aby sa naučili písať, čítať, počítať, kresliť, cvičiť, spievať a veľa iných zaujímavých vecí. Preto sa skryli v triede a pozorovali, čo sa bude diať. Do triedy prišiel Šlabikár a Matematika. Títo dvaja kamaráti preverili vedomosti a schopnosti predškolákov, ktorí si vyberali úlohy z Mášinho košíka a postupne ich plnili. Niektorí smelo a úplne samostatne, iných bolo treba povzbudiť a troška  pomôcť. Po vystriedaní všetkých detí sa rodičia s pánom riaditeľom odobrali do vedľajšej triedy, aby vyplnili potrebnú dokumentáciu potrebnú k zápisu. Deti sa usadili do školských lavíc, kde na ne čakali pracovné listy s veľkonočnými úlohami: napísať svoje meno, vyfarbiť geometrické útvary, zoradiť podľa veľkosti, zaznačiť daný počet, pospájať dvojice patriace k sebe, nakresliť postavičku šibača.

            Všetci pracovali veľmi usilovne a väčšine sa to podarilo takmer bez chyby. Za úspešné výsledky boli odmenení medailami, pastelkami, maľovankami a inými drobnými darčekmi.

            Na záver sa odfotografovali a na pamiatku si odniesli domov aj pamätné listy, ktoré pre ne pripravili pani učiteľky. /Mgr. Katarína Šišková/

          • Divadlo Clipperton - Aladin

          • Do galérie Divadlo Clipperton boli pridané fotografie.

            Dňa 8.4.2019 bolo vyučovanie na našej škole na chvíľku prerušené. Svojou návštevou nás poctilo divadelné zoskupenie Divadlo Clipperton z východného Slovenska . Podarená overená zostava sa pred našimi žiakmi predstavila s divadelným vystúpením s názvom Aladin. Išlo o vyrozprávanie klasického rozprávkového príbehu o chudobnom chlapcovi Aladinovi a jeho novom priateľovi Džinovi z kúzelnej lampy netradičnou cestou. Poučenie, ktoré z príbehu vyplývalo bolo, že vďaka hodnotám ako skromnosť, dobré srdce a úprimné priateľstvo sa dá nájsť skutočné životné šťastie - láska a sloboda.

            Divadelné predstavenie bolo spracované netradičnou a vtipnou cestou, čo ocenili nielen žiaci materskej školy ale aj prvý a druhý stupeň.  Herci stavili na osvedčené pesničky, vtipné dialógy a interaktívne zapájanie publika, ktoré sa im za to odvďačilo veľkým potleskom. Na koniec už len môžeme povedať, že po spadnutí pomyselnej divadelnej opony sme boli všetci nadmieru spokojní a budeme sa tešiť na ďalšiu návštevu hercov z divadla Clipperton u nás v škole.   /Mgr. Diana Ondrušová/

          • Malí huncúti - divadlo v MŠ

          • Dňa 28.3.2019 sa poobede o 15.00 hod.otvorili dvere na triede v materskej škole a v nich sa zjavil mladý ujo s veľkými batohmi na pleciach. Predstavil sa ako Martin a hneď sa pripojil k hrajúcim sa deťom, čím vznikol veselý smiech a krik. Potom sa už deti usadili na stoličky a s netrpezlivosťou čakali, kedy si ich kamarát rozloží paraván. A potom sa to začalo. Za paravánom sa odvíjal príbeh dvoch detí, ktoré veselým a poučným príbehom spojemým s pesničkami oboznámili deti o hygiene, hračkách, poslúchaní, z čoho si na záver vytvorili pravidlá. Deti boli veselé, zaujaté a beprostredne sa do deja a spie  vania za  pájali. Ujo Martin ich pochválil a nakoniec si spolu zatancovali . Deti ho odmenili veľkým potleskom a s veselým AHOJ sa rozlúčili.    Katarína Slušňáková

          • Súťaž tried - čítateľská súťaž

          • Do galérie Súťaž tried - čítateľská súťaž boli pridané fotografie.

            Na konci marca - mesiaca kníh sme v škole usporiadali celoškolskú súťaž. Všetci žiaci čítali dva týždne vybranú knihu - žiaci 1.-4. ročníka mali knihu J.C.Hronského Budkáčik a Dubkáčik, žiaci ročníkov 5.-9. zas knihu V. Šikulu Prázdniny so strýcom Rafaelom. Po uplynutí času na prečítanie daných kníh žiaci plnili rôzne úlohy týkajúce sa danej prečítanej knihy. 

            Žiaci prvého stupňa boli rozdelení do troch farebných skupín (v jednotlivých skupinách boli žiaci všetkých štyroch ročníkov). Postupne skladali obrázok z knihy, vypĺňali tajničku a nakoniec pomocou tabletov odpovedali na jednotlivé otázky z príbehov dvoch prasiatok. Aj keď sa zdalo, že úlohy sú ľahké, žiaci sa naozaj poriadne zapotili. 

            Po úspešnom zápolení mladších žiakov nasledovalo súťaženie aj ich starších spolužiakov. Tí súťažili tak, že každá trieda mala svoju lavicu - stanovište, kde plnila dané úlohy. Aj oni odpovedali na otázky pomocou tabletov, ale sily si zmerali aj fyzicky. Hlavný hrdina knihy - Vincko totiž chodil v príbehoch po vodu, a tak triedy vybrali troch svojich zástupcov, ktorí pretekali v nosení vedier s papierovou vodou - s knihami. Záver patril tvorivosti. Celá trieda spolu s triednou učiteľkou sa snažila vymyslieť čo najdlhšiu báseň motivovanú touto knihou. Vznikli naozaj zaujímavé dielka... Víťazmi sa stali deviataci, a získali tak cenné body do celoškolskej súťaže tried. Mgr. Mária Ševčíková

          • Svetový deň vody

          • Do galérie Svetový deň vody boli pridané fotografie.

                  Žiaci našej školy si v piatok  22. marca  pripomenuli  význam vody na našej planéte.  Krčahy s čistou pitnou vodou kolovali po všetkých triedach a každý žiak mal za úlohu vypiť jeden pohár. Niektorí vypili aj dva. V každej triede sme diskutovali o tom, akej vody je najviac, či všade majú pitnú vodu, o tom, čo na pitie si nosia žiaci do školy, koľko vody minie priemerne jeden človek, ako môžeme šetriť pitnou vodou, ....... Niektoré triedy na hodine výtvarnej výchovy kreslili na tému voda.

            Myslím, že je nevyhnutné  stále pripomínať vzácnosť vody nielen deťom, ale mali by sme si ju uvedomiť aj my dospelí.          Mgr. Mária Kořalníková

          • Svetový deň poézie - 21. marec

          • Do galérie Svetový deň poézie boli pridané fotografie.

            Verím, verím, verím -
            húska s bielym perím:

            Dníčkom, ktoré žijem,
            vodičke, čo pijem,
            snom, čo v noci sníva
            moja hlávka živá,
            verím z duše rada,
             dažďu, ktorý padá,
            verím slnku, trávam,
            hrám, ktoré sa hrávam,
            verím ľuďom, slovám...

             (Milan Rúfus)

                  21. marec bol v roku 1999 vyhlásený UNESCO-m ako Svetový deň poézie (Poetry Day) a oslavuje sa od roku 2000. Účelom tohto dňa je propagovanie, čítanie, písanie a publikovanie poézie po celom svete, ako aj poskytnutie uznania národným aj medzinárodným aktivitám v oblasti poézie. V niektorých svetových krajinách sa oslavuje Deň poézie 15. októbra na počesť narodenia Vergília, rímskeho epického básnika za vlády Augusta.               Poézia je pre človeka jemným závanom nežnosti, zohrieva zvukomalebnosťou slov, dojíma nás, vzbudzuje najšľachetnejšie city. Nebráňme sa jej, dovoľme jej rozplakať aj rozosmiať nás, dovoľme jej aby nás robila milšími, nežnejšími, ľudskejšími. Nebráňme sa porozumieť jej.                                                                                       Naše deviatačky v tento deň pripravili krátky program pre všetky triedy,  spojený s recitovaním básní a s vysvetlením významu tohto dňa. Spestrili nám tak vyučovanie a priblížili poéziu. Navštívili sme aj škôlku. Deti boli nadšené a do recitácie sa zapojili tiež.

                                                                                                                Mgr. Marianna Gašperová

          • "Nehejtuj, dávam lajk!"

          • Dňa 13. 3. 2019 sa naši ôsmaci zúčastnili na preventívno-osvetovom podujatí  s názvom „Nehejtujem, dávam lajk!“ Túto akciu organizoval Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.  Podujatie bolo zamerané k prevencii proti šikane, závislostiam rôzneho druhu, k preberaniu zodpovednosti za svoje činy. Program bol naozaj bohatý a zaujímavý.  K tejto téme bola vyhlásená aj výtvarná súťaž. Pod vedením  pani učiteľky Šiškovej získal náš žiak Dominik Slušňák, z tretej triedy,  pekné  3. miesto.  Ďakujeme a srdečne gratulujeme!  Mgr. Marianna Gašperová

          • Technický šikula - okresné kolo

          • 21.2.2019 sa na strednej odbornej škole polytechnickej v Kňažej konal 2. ročník súťaže Technický šikula. Súťaže sa zúčastnilo 38 súťažiacich z 19 základných škôl. Našu školu úspešne reprezentovali žiaci 8. ročníka Tadeáš Klocháň a Zdenka Kopilcová, ktorý obsadili výborné 6. miesto.

            Cieľom súťaže bolo preveriť technickú zručnosť školákov, ale aj zabaviť sa pri riešení logických a technických úloh. Poslednou a najnáročnejšiu úlohou bolo zhotovenie dreveného autíčka, ktoré si museli žiaci vyrezať, poskladať a upraviť pomocou gumičiek tak, aby  bolo nie len pekné, ale aj funkčné a po natiahnutí prešlo čo najväčšiu vzdialenosť po predom pripravenej dráhe. Mgr. Michal Záhora.

          • Dejepisná olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 14. februára sme sa s niektorými žiakmi vybrali na Dejepisnú olympiádu. V priateľskej atmosfére valentínskeho dňa si naše deti zasúťažili v 4. kategóriách. Žiaci si overili svoje vedomosti v Regionálnych, domácich i svetových dejinách. Najlepšie to išlo Kamile Škvarkovej, ktorej len o chlp ušiel postup do Krajského kola a umiestnila sa na krásnom treťom mieste. Úspešné boli vo svojich kategóriách aj Natália Ulíková a Zdenka Kopilcová. Žiakov na Dejepisnú olympiádu pripravovala Mgr. Eva Balcová.

            Žiakom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

          • Stolný tenis - obvodné kolo

          • 24. januára sa žiaci našej školy zúčastnili turnaja v stolnom tenise, ktorý sa konal v Dolnom Kubíne na Základnej škole Janka Matúšku. Za reprezentáciu našej školy ďakujeme týmto žiakom:  Matúš Dragan, Damián Kramár, Tadeáš Klocháň a Oliver Hubčík. Mgr. Michal Záhora

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
        • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
        • 037813609
        • 2021673995
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje