• Rodičovské kontá – meno a heslo

          • Milí rodičia, prosíme Vás, ak ešte stále nemáte nainštalovné  RODIČOVSKÉ KONTO na našej stránke EDUPAGE, aby ste si ho nainštalovali čo najskôr. Rodičovské kontá potrebujeme, aby ste vedeli podpísať známky; rozhodnutia; riešiť dokumenty ku prijímačkám na SŠ; aby sme vedeli zistiť, či ste ochotní sa testovať, aby mohli ísť žiaci do škôl; aby ste vedeli ospravedlniť deťom hodiny  atď.

            Nie je dobré, aby sme komunikáciu rodič-škola riešili cez žiakov, niečo si odkazovali a pod.. Keď pôjdu Vaše deti na strednú školu, rodičovské kontá budú niektoré školy považovať za samozrejmosť. Úplne ideálne riešenie je aplikácia EDUPAGE v telefónne.

            Rodičovské kontá majú iné heslá ako dostali žiaci. Preto Vám ich v pondelok 18.1.2021 ešte raz prepošleme na email, ktorý je uvedený pri zákonnom zástupcovi v škole. Opäť pripomínam, že ideálne je mať aplikáciu EDUPAGE v telefóne a tam mať rodičovské konto, detské konto, môžete tam mať konto stredoškoláka, konto ZUŠ-ky. O všetkom budete mať hneď prehľad. Ak by ste mali problém, kontaktujte prosím riaditeľa školy alebo zástupkyňu školy. Veľmi nám tým pomôžete. Ďakujem. Peter Harmat, RŠ.

          • Polročné vysvedčenie - výpisy

          • Po klasifikačnej porade 25.1.2021 sme klasifikovali všetkých žiakov základnej školy. Výsledky klasifikácie budú prístupné v piatok 28.1.2021, výpis známok bude poslaný každému rodičovi, ktorý má rodičovské konto.

            Hodnotenie je nasledovké - 1ročník (slovné hodnotenie), 2.,3.,4.ročník (klasické  známkou), 5.-9.ročník (kombinované známka + slovné hodnotenie.)

            Známka na II.stupni ZŠ neodráža celkom stav vedomostí z jednotlivých predmetov, je skôr za aktivitu, pravidelnú účasť na dištančnom vzdelávaní, vypracovávaní zadaní načas, správnosti zadaní  atď.

          • Ospravedlňovanie hodín - množstvo neospravedlnených hodín

          • Vážení rodičia, z objektívnych príčin (nefungujúci internet, návšteva lekára, zlý zdravotný stav a pod.) ale aj zo subjektívnych príčin (neochota žiaka riešiť niečo cez internet, zaspanie vyučovania, nevypracovanie úloh) sa u viacerých žiakov vyskytli hodiny, kedy má žiak zelené mínusko – čiže na hodine chýbal.

            Takéto hodiny musí ospravedlniť rodič, keďže učiteľ nemôže vedieť, čo sa v rodine žiaka deje. Nie je to nič závažné, len musíme mať potvrdené, že rodičia vedia, čo dieťa robí. Často totiž žiak vynecháva zámerne niektoré neobľúbené hodiny, čo nemôžeme akceptovať.

            Preto vás prosíme, aby ste svoje deti skontrolovali, a do 25.1. ospravedlnili všetky hodiny, ktoré zatiaľ „svietia“ ako neospravedlnené. Ospravedlniť ich môžete len cez rodičovské konto v EDUPAGE alebo po dohode s triednou učiteľkou papierovou formou, kde však vypíšete všetky chýbania i ich dôvody  a ospravedlnenku vhodíte do poštovej schránky pri škole. Keďže ospravedlnenka je úradný dokument, ktorý sa archivuje, telefonické ospravedlnenky, správy ani sms, či odkazy cez žiaka neakceptujeme. Termín je do 25.1.2021.

            V opačnom prípade budú žiakovi na vysvedčení pripísané neospravedlnené hodiny, ktoré musíme nahlásiť na obecný úrad a ten to rieši v spolupráci s ÚPSVaR Dolný Kubín. Radi by sme sa takýmto zbytočnostiam vyhli, a preto prosíme o čo najrýchlejšie ospravedlnenie hodín. Ďakujeme za porozumenie. Peter Harmat, RŠ.    

             

          • Vyučovanie na I.stupni od pondelka 18.1.2021

          • Vážení rodičia, od pondelka 18.1.2021 sa mení rozvrh na I.stupni ZŠ, žiaci by mali mať denne on-line hodiny podľa rozvrhu (maximálne 2) – nájdete ho v hornom menu - DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE. Prihlasovať sa budú cez kamerku pri predmete vo svojom EDUPAGE konte tak, ako ste to skúšali tento týždeň. Žiakom by nemalo pribudnúť úloh, ale spoločne s p. učiteľkami by sme chceli skúsiť postupovať ďalej, aby sme menej zaťažovali rodičov. Dúfame však, že I.stupeň ZŠ nastúpi čoskoro do škôl.

          • Vyučovanie na II.stupni ZŠ od pondelka 11.1.2021

          • Vyučovanie začíname dištančne (každy z domu). V pondelok začíname povinnou prvou triednickou hodinou v každej triede od 7:30 do cca. 8:00, potom budeme pokračovať tak, ako sme skončili v decembri – niektoré hodiny sú povinné on-line, niektoré stačí iba vypracovať zadania denne do 19:00 hod. Pokúsime sa v tomto období douzatvárať známky, tak Vás prosím o čo najdôslednejšiu účasť.

          • Vyučovanie na I.stupni ZŠ od pondelka 11.1.2021

          • Žiaci I.stupňa ostávajú doma a budú sa učiť dištančne (z domu). Žiakom sa začína vyučovanie v pondelok 11.1. dobrovoľnou triednickou on-line hodinou cez Microsoft teams  o 8:00 hod. – skúšali sme to v škole, pomôžu Vám aj starší súrodenci. (Keď sa prihlásite do  EDUPAGE, bude Vám v rozvrhu svietiť pri prvej hodine malá kamerka). Návod je aj v hornom menu DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE – záložka Microsoft Teams.

            Ak sa nebudete vedieť pripojiť na on-line triednickú hodinu – NEVADÍ – p.učiteľky vám dajú domáce úlohy cez našu stránku EDUPAGE asi okolo 9:30 a postupne si ich môžete vypracovávať, na ďalší deň Vám dajú opäť ráno pár úloh a tak budeme postupne pokračovať, až kým sa nevrátite do školy.

            Nebojte sa, nejako to s p.učiteľkami zvládnete. Peter Harmat

          • Hodnotenie - polročná klasifikácia

          • Pedagogická rada vyhodnotí prácu žiakov do 25.1.2020. Do úvahy sa budú brať známky, ktoré žiaci získali v škole, ale aj známky, ktoré získali počas dištančného (domáceho) vzdelávania. Samozrejme sa bude brať do úvahy aj aktivita a účasť na on-line hodinách, vypracovávanie úloh denne do 19:00 hod.

            Žiaci 1.ročníka budú hodnotení slovne, ostatní žiaci známkou a slovným komentárom. Žiaci, ktorí neplnili pokyny učiteľa zo subjektívnych príčin (neodovzdávanie úloh, neospravedlnená a neodôvodnená neúčasť na vyučovaní) - môžu byť hodnotení známkou nedostatočný.

            Výpis vysvedčenia by mali žiaci dostať 29.1.2021.

          • Materská škola zatvorená

          • Materská škola je zatvorená v termíne od 11.1. 2021 do odvolania – zatiaľ je predpoklad otvorenia 25.1.2020. Otvárať ju budeme podľa epidemiologickej situácie. Zástupkyni pre MŠ Bc. Martine Javorekovej sa v prípade problémov vždy dovoláte na číslo 0908 577 110. 

          • ŠKOLA ostáva naďalej zatvorená

          • Do 10.1.2021 pokračujú vianočné prázdniny

            Od 11.1.2021 ostáva všetko zatvorené – materská škola, školský klub, jedáleň zatvorené, žiaci I. aj žiaci II.stupňa začínajú vyučovanie dištančne t.j. doma, učitelia im prideľujú úlohy

            Pre rodičov – od 11. do 18.1. sa vypláca pandemická OČR

            Od 18.1.2021 (asi skôr od 25.1.) by mali byť otvorené materské školy a I.stupeň ZŠ (záleží však na epidemiologickej situácii a zároveň na rozhodnutí „Dolnokubínskej hygieny – RUVZ) - rezort školstva odporúča pretestovať rodičov aj zamestnancov.. II.stupeň ostáva doma a učí sa dištančne - momentálne to skôr vyzerá na 25.1.2021

            Od 25.1. by mali byť otvorené MŠ, I.stupeň a po pretestovaní detí, rodičov a zamestnancov školy aj II.stupeň (zatiaľ je plánované celoplošné pretestovanie na 22.-24.1.2021)

          • Dotazník pre rodičov II.stupeň - Vyučovanie po prázdninách

          • Milí rodičia a žiaci, blížia sa vianočné sviatky a zaslúžený oddych. Ďakujeme Vám za ochotu, spoluprácu a trpezlivosť, veľmi si to ceníme. Začínajú nám vianočné prázdniny, po nich by sme chceli otvoriť školu  pre  všetky deti.

            Súčasná  situácia  však  nie  je  ľahká  a je ťažké predvídať, čo  bude  o 3 týždne.

            Vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie (podľa „COVID AUTOMATU“ spracovaného Ministerstvom zdravotníctva SR, ktorého platnosť sa predpokladá od začiatku roka 2021) je predpoklad, že po vianočných prázdninách nastane situácia, kedy bude potrebné pretestovať žiakov a jedného zákonného zástupcu. Bližšie  informácie  o posudzovaní okresu zverejníme na www stránke školy.

            Preto Vás v súvislosti s obnovením prezenčného vyučovania na školách prosíme o vyplnenie  dotazníkového  prieskumu  do dnes 19.12.2020 (sobota) do 20:00 a vyjadrenie, či chcete, aby sa Vaše dieťa/deti učili naďalej z domu alebo v škole (v tom prípade sa dáte otestovať) . Dotazník vypĺňajú iba rodičia žiakov II.stupňa, je potrebné sa prihlásiť rodičovským kontom.

            Dotazník Vám bol pridelený včera, nájdete ho aj v časti prihlasovanie (ak nie, ešte dnes kontaktujte triedneho učiteľa a oznámte mu Vaše rozhodnutie).

            V prípade nástupu žiakov II.stupňa do školy a zlej epidemiologickej situácie musíme už tento pondelok ráno (21.1.) žiadať o vytvorenie mobilného odberového miesta v Malatinej, aby bolo všetko pripravené na testovanie žiaka, jedného rodiča, každého zamestanca školy pravdepodobne v sobotu 9.1.2021

            Ďakujem. Peter Harmat, RŠ

             

          • Oznam riaditeľa

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že sa neplánujeme v decembri zapojiť do pilotného návratu žiakov II.stupňa ZŠ do školy. Aj napriek nášmu pôvodnému veľkému záujmu by sme všetky potrebné formality (zriadenie odberového miesta, povolenia hygieny, zdravotník, administratívny pracovník, firma na odber biol. odpadu, dotazníky rodičom) vybavovali pravdepodne do piatku, v sobotu by muselo prebehnúť testovanie žiakov II. stupňa, jedného rodiča každého žiaka II.stupňa, učiteľov a potom by žiaci nastúpili na 7 pracovných dní do školy. Keďže sa takáto situácia bude opakovať pravdepodobne 7.1.2021 a bude pred nami dlhšie obdobie v škole, dúfame, že to všetci zvládneme a vrátime sa do škôl. V decembri 2020 sa teda definitívne žiaci II.stupňa budú vzdelávať iba dištančne (v domácom prostredí). Ďakujem za pochopenie. Peter Harmat, RŠ 

          • Obedy zadarmo - termín zrušenia sa posúva na 1.8.2021

          • Vláda posúva termín zrušenia dotácií 1,20 € na jedlo pre žiaka ZŠ a predškoláka z januára na august 2021. Výška platieb teda zostáva rovnaká ako v jesenných mesiacoch tohto roka. Minimálnu úpravu by mohla spôsobiť iba zmena finančného pásma na nákup potravín, jednalo by sa iba o centové vyrovnanie, o tomto kroku by sme Vás informovali v januári.  

            Plošné dotovanie obedov v materských a základných školách sa teda od začiatku augusta budúceho roka skončí.

            Vyplýva to z novely zákona o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktorú vo štvrtok (26.11.2020) schválil parlament.

            Vládna koalícia v polovici júla tohto roka zároveň avizovala, že namiesto plošného dotovania obedov zdvojnásobí daňový bonus na dieťa do 15 rokov, aktuálne je daňový bonus dvojnásobný len do 6 rokov veku dieťaťa.

            Parlament v stredu (2.12.2020) schválil rozsiahlu novelu zákona o dani z príjmov s viacerými pozmeňujúcimi návrhmi a upravuje sa aj daňový bonus.

            Daňový bonus pre pracujúcich rodičov na dieťa vo veku od 6 do 15 rokov sa od júla budúceho roka zvýši na 1,7-násobok a od 1. januára 2022 na 1,85- násobok základnej sumy tohto daňového zvýhodnenia.

            V súčasnosti daňový bonus dosahuje 22,72 eura mesačne. Podľa nového na dieťa vo veku od 6 rokov do 15 rokov dostane rodič ročne o 273 eur viac.

            Daňová úľava pre pracujúcich rodičov školákov tak od júla budúceho roka stúpne o 16,25 eura na 39,47 eura mesačne. Od 1. januára 2022 by sa mal daňový bonus pre rodičov detí vo veku od 6 do 15 rokov zvýšiť približne o 4,50 eura mesačne na zhruba 44 eur.

            Ponecháva sa zároveň vek od 15 do 25 rokov, kde bude základná výška daňového bonusu. Suma daňového bonusu je naviazaná na životné minimum.

            Daňový bonus na dieťa je pre pracujúceho rodiča daňové zvýhodnenie, ktoré priamo znižuje vypočítanú daň z príjmov fyzickej osoby.

          • Mikulášske balíčky pre žiakov 2.stupňa

          • Prosíme žiakov 2.stupňa našej ZŠ z Malatinej, aby si v pondelok (7.12.) alebo v utorok (8.12.) prišli po balíčky do základnej školy osobne. V škole Vás čakáme vždy do 14:00 hod. Do Osádky budú balíčky privezené v pondelok 7.12. (14:05 otočka nad Osádkou, 14:10 obecný úrad), do Leštín v pondelok 14:15 (pri obchode) a do Vyšného Kubína v pondelok (14:20 pri Ferancovcoch, 14:25 pri potravinách Fresh). Prosíme deti 2.stupňa z týchto obcí, aby si prišli po balíčky na uvedené miesta.            Peter Harmat, RŠ.

          • Platné vyhlásenia k 23.11.2020

          • Pre rodičov všetkých žiakov ZŠ a MŠ naďalej platí:

            • predkladajú po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej alebo materskej školy v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti:

                                                        bezinfekcnost_dietata_-_vyhlasenie_rodic.pdf

            • Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

            Pre zamestnacov naďalej platí:

            • predkladajú po každom prerušení dochádzky do zamestnania v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o tom, že zamestnanec neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie, poprípade PN vystavené príslušným lekárom.         

                                                        dotaznik_zdravotny_stav_zamestnanec.pdf

            Návštevy:

            •  naďalej platí, že vstup do budovy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti návštevníka

                                                       bezinfekcnost_-_navstevnik_skoly.pdf

                                                       Suhlas_riaditela_skoly_so_vstupom_do_budovy.pdf

                          

          • Triedne on-line rodičovské združenia

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že v pondelok 16.11.2020  a v stredu 18.11.2020 budú prebiehať triedne online rodičovské združenia.

            Rozpis:

            Pondelok 16.11.2020

            17:00 hod. – 5.trieda;  6.trieda

            17:30 hod. – 7.trieda;  8.trieda

            18:00 hod. – 9.trieda

             

            Streda 18.11.2020

            17:00 hod. – 1.trieda; 2.trieda

            18:00 hod. – 3.trieda; 4.trieda

            Schôdzka bude prebiehať v prostredí MS Teams (rovnako ako žiaci na online hodinách). Presný link, cez ktorý sa priamo pripojíte, Vám pošle triedny učiteľ do správy v rodičovskom konte EDUPAGE

          • ON-LINE vzdelávanie od utorka 10.11.2020

          • Milí žiaci, vážení rodičia, od utorka upravujeme dištančné vzdelávanie nasledovne:

            1. Žiaci musia absolvovať on-line hodiny (videokonferencie v Teams-e) podľa rozvrhu v hornom menu v časti DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE – Rozvrh on-line hodín – ak budú chýbať, učiteľ už zapíše do dochádzky chýbajúceho žiaka, musí ho potom ospravedlniť rodič (podrobne v pokynoch v menu DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE)
            2. Ostatné hodiny podľa pôvodného rozvrhu – učiteľ zadáva zadania na jednotlivé hodiny, je pre žiakov k dispozícii na danej hodine cez CHAT (v Edupage alebo Teamse), ale žiaci ich môžu vypracovávať v priebehu dňa hocikedy, odovzdať zadania (ak sú zadané) však musia do 19:00, na druhý deň ráno po neodovzdaní, učiteľ zapíše chýbajúceho žiaka, potom ospravedlňuje rodič

            Snažíme sa prispôsobiť dištančné vzdelávanie potrebám žiakov, rodičov a učiteľov. Aj preto zavádzame od utorka videokonferencie, na ktoré sa väčšina žiakov veľmi teší. Na druhej strane potrebujeme začať riešiť aj účasť žiakov na dištančnom vzdelávani - preto tie informácie o dochádzke. Ak budete mať s niečim problém, radi Vám pomôžu triedni učitelia, svoje návrhy alebo pripomienky môžete posielať aj riaditeľovi školy, pripravujeme pre Vás aj on-line triedne rodičovské združenia. 

          • Vyhlásenia po celoplošnom testovaní - potrebné v utorok 10.11.2020

          • Vážení rodičia – opäť je potrebné doniesť vyplnené tlačivá v utorok 10.11.2020 pri nástupe do ZŠ alebo MŠ o bezinfekčnosti

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_8.11.2020.pdf

            Bez podpísaného tlačiva nie je možné prijať dieťa do MŠ ani žiaka do ZŠ.

            Materská škola vyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, inak osoba nemôže vstúpiť do vnútorných priestorov ZŠ s MŠ.

            Žiaci prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov  sú od preukázania výsledkov testu oslobodení

            Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.

            Zamestnanci materských škôl a základných škôl predložia zamestnávateľovi po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe do zamestnania v zmysle Zákona č. 124/2006 o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci certifikát o negatívnom výsledku RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            ​​​​​​​K 8.11.2020 boli vydané nasledujúce usmernenia:

            Usmernenie_Spolocna_zodpovednost_8.11.2020.pdf

            Podmienky_vstupu_do_skoly_po_8.11.2020.pdf

            Vyhlasenie_navstevnika_skoly_8.11.2020.pdf

            Vyhlasenie_zamestnanca_8.11.2020.pdf


          • INFOGRAFIKA k 2.11.2020

          • Zajtra (streda 3.11.) potrebujú deti MŠ aj žiaci ZŠ vyhlásenie o bezinfekčnosti:

            Bezinfekcnost_rodic.pdf 

            Prosíme rodičov, ktorí sa nezúčastnili celoplošného testovania, aby si pozreli nasledujúce usmernenia:

            Informácie o deťoch: 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • 043 5895168 (škola), 043 5895178 (školská jedáleň) 043 3811950 (materská škola) 0907 856295 Mgr.Harmat Peter (RŠ) 0911 450 202 Mgr.Ševčíková Mária (ZRŠ) 0908 577110 Bc. Martina Javoreková (ZRŠ pre MŠ) 0917 781 918 Mgr. Andrea Kočalková (Školský klub detí) 0915 390 962 Mgr. Monika Kozáčiková ekonómka školy
      • Malatiná 70, 026 01 Dolný Kubín Malatiná Slovakia
      • 037813609
      • 2021673995
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje